fbpx

Porsche giver ny Tesla-killer grønt lys

Ny Porsche Mission E får grønt lys til produktion, og giver over 1.000 nye arbejdspladser

Pressemeddelelse

Porsche investerer ca. en milliard euro – over 1.000 nye arbejdspladser

Den første rent elektrisk drevne Porsche bliver en realitet.

Bestyrelsen for Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG har i dag fredag givet grønt lys til projektet Mission E. Dermed indleder Porsche ifølge den administrerende direktør Dr. Oliver Blume et “nyt kapitel i sportsvognshistorien”. Det er planen, at bilen skal komme på markedet i slutningen af dette årti.

Med Mission E bygger Porsche videre på den bæredygtige vækst.

Alene i Zuffenhausen vil der blive skabt over 1.000 nye arbejdspladser. Koncernen investerer ca. 700 millioner euro omkring hovedsædet.

Porsche giver ny Tesla-killer grønt lys 3Porsche giver ny Tesla-killer grønt lys 2

I de kommende år vil der her blive opført et nyt lakereri og en selvstændig montagefabrik. Den eksisterende motorfabrik vil blive udbygget til produktionen af elmotorerne. Derudover vil den eksisterende karrosserifabrik blive udvidet. Hertil kommer andre investeringer eksempelvis i udviklingscentret i Weissach, som også foretages i denne forbindelse.

LÆS OGSÅ:
Schmidt Revolution sætter sit præg på ny Mercedes C-Klasse

Konceptbilen Mission E havde premiere på IAA-biludstillingen i Frankfurt i september 2015. Især det yderst emotionelle design skabte opmærksomhed hos de besøgende.

Den teknologiske konceptbil kombinerer fremragende præstationer med fremtidsorienteret anvendelighed i dagligdagen under stikordet “E-Performance”.

Den firedørs bil med fire enkeltsæder har en systemydelse på over 600 hk. Dermed kan bilen både levere en acceleration fra 0 til 100 km/h på under 3,5 sek. og en rækkevidde på mere end 500 km. Med en 800-volts-ladeenhed udviklet i eget regi og dobbelt så kraftig som de nuværende lynopladere har man allerede efter en opladningstid på 15 min. igen 80 % af rækkevidden til rådighed i litium-ion- batterierne, der er integreret i bilens bund.

Den elektriske Porsche skal bidrage med 1.000 arbejdspladser, og koster en investering på
Den elektriske Porsche skal bidrage med 1.000 arbejdspladser, og koster en investering på ca. en mia Euro

Som tilvalgsmulighed kan bilen “tankes” trådløst via induktion gennem en spole, som er integreret i gulvet i garagen.

Dr. Wolfgang Porsche, som er bestyrelsesformand for Porsche AG:

“Med Mission E sender vi et klart signal om mærkets fremtid. Med denne fascinerende sportsvogn vil Porsche selv i et mobilitetsunivers i stærk forandring forsvare sin plads i første række.”

Porsches administrerende direktør Dr. Oliver Blume:

“Vi tilgår udfordringen med elektromobilitet på en konsekvent måde. Også når det gælder rent batteridrevne sportsvogne forbliver Porsche tro mod sin filosofi og tilbyder vores kunder den mest sportslige og avancerede model i segmentet.”

Blume tilføjede, at projektet Mission E understreger betydningen af produktionsstedet Zuffenhausen, delstaten Baden-Württemberg som teknologisk centrum og hele den tyske bilindustri.

LÆS OGSÅ:
Video: Her går det helt galt under Formel 3 løb i Kina

 

[nggallery id=506]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.