fbpx

Politiet har fokus på narko- og spritbilister

I uge 23 og 24 bliver der sat ekstra ind på dette område

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Øget chance for at havne i kontrol

Det danske politi har i denne uge og næste uge, særligt fokus på narko- og spritbilister landet over. Det betyder øget risiko for at rende ind i målrettede kontroller, rundt om i landet.

Bilister som er påvirket under en af de to forhold, udgør en trussel for trafiksikkerheden. Derfor gennemføres nu denne store kontrol, med start i dag mandag den 3. juni til og med den 10. juni.

Til trods for at der er blevet skærpet en del på dette område, er der stadigvæk trafikanter som er påvirket af spiritus, i hver femte dødsulykke.

Der er også cirka 10 gange højere risiko for at komme galt afsted som bilist, hvis bare man er påvirket af spiritus i en lettere grad. Risikoen stiger dog markant, ved stigende promille.

”Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre”, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Mere end 1300 tilskadekomne

Indsatsen i de to uger sker i en række TISPOL-kontroller (Det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde), og er ligeledes koordineret med Sikker Trafiks kampagne ‘Stop spritkørsel’.

LÆS OGSÅ:
Bedrageri og snyd i motorsporten

I perioden fra 2012 til 2017, blev hele 195 personer dræbt og lidt mere end 1300 personer kom alvorligt til skade, som følge af spirituskørsel.

Derfor er der en rigtig god grund til at droppe kørsel, hvis du har fået noget at drikke – både for din sikkerheds skyld og ikke mindst andres.

”Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå”, siger Christian Berthelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.