fbpx

Ørestad-beboere: Drop drive-in Covid-19 testcenteret!

Enorme bilkøer skaber kaos i Ørestad på Amager, hvor Bella Center er omlagt til drive-in Covid-19 testcenter. Kommunen og politiet gør intet ved generne - beboerne er magtesløse

Beboere er trætte af enorme bilkøer – og kan ikke komme hjem

I Ørestad på Amager, foregår der i øjeblikket noget helt specielt. De sidste mange måneder har Bella Center nemlig været omdannet til et Covid-19 testcenter, hvor man også har benyttet de store lagerhaller til at lave et drive-in testcenter – nemt og bekvemt for de mange bilister, men stor gene for de mange beboere i området.

De mange biler som skal ind gennem testcenteret, skal nemlig om på bagsiden af Bella Center. Og hér er der ikke meget plads, blot en enkelt vejbane i hver retning op mod der hvor bilerne skal ind. Og det giver enorme bilkøer på vejene og de omkringliggende områder, som betyder at beboerne i samme område, har svært ved at komme hjem.

Bil udstødning, dytten og dunkende musik døgnet rundt

Vi har været i kontakt med flere beboere i Ørestad, som alle beretter om det enorme kaos der finder sted i området. Og det er kun meget få timer i løbet af dagene, at der er stille – for ellers står den på biler i tomgang, dytten og dunkende musik.

Nogle af de borgere vi har været i kontakt med fortæller, at det slet ikke er til at komme hjem, når man er kørende i bil. Det kan tage alt fra en halv time til flere timer, at komme frem til sin parkeringsplads og opgang, fordi at de mange biler får hele området til at stå stille.

LÆS OGSÅ:
Værd at vide om tændrør
Der er kaos på alle vejene omkring Bella Center, når alt for mange biler holder i kø for at komme ned og blive testet.

Derudover fortæller andre beboere at de mange biler i tomgang påvirker luften, og at man ved udsugninger i lejlighederne kan begynde at se mærker fra udstødningsrøg, og at man til tider kan være påvirket af lugtgener hvis vinduerne åbnes.

Dertil har vi selv set videoklip fra området, hvor biler kører med høj fart ned gennem vejene, i modsat vejbane, på fortorvet og cykelstierne og ikke nok med det, så har der været flere episoder hvor bilerne begynder at dytte og spille højt dunkede musik – også sent om aftenen.

TYVERI: Nu ryger fælgene fra bilerne igen, i Ørestad på Amager

Rammer også bustrafikken i området

Bustrafikken rundt om i Ørestad er også hårdt ramt af de mange køer. Og det går ud over de mange passagerer, og buschauffører som ikke kan komme frem til tiden.

Flere busser har været forsinket i mere end 30 minutter, når de skal følge deres rute for at komme frem til Fields, som betyder, at de skal holde i kø i enten den ene retning, eller begge. Dertil omlægges ruten ofte, for at undgå det værste kø.

LÆS OGSÅ:
Nye hotte informationer om kommende BMW M3 G80

Når køerne vokser ud på de omkringliggende veje, betyder det derfor at flere busforbindelser bliver ramt.

Blev endnu værre efter seneste genåbning

Det store kaos har stået på i flere måneder. Nogle beboere beretter om kaos helt tilbage fra december måned, hvor selv samme beboere har forsøgt at få flere forskellige instanser i tale, omkring en løsning på problemet.

Men ingen af de ansvarlige i det store Covid-19 testcenter, kan eller vil gøre det store ved problemet. Det virker til, at alle kaster bolden videre.

Selv med forslag og løsningsmuligheder, er det ikke muligt at trænge igennem. Det forlyder dog, at der mellem Poltiet, kommunen og selve udbyderen af testcenteret m.fl., har været afholdt et møde i Bella Center omkring at få løst det store trafikkaos.

Copenhagen Medical som er den primære aktør i området fortæller til en borger, at man ikke engang selv må gå ud og diagere trafikken. Det er en Politiopgave, og til trods for at Politiet flere gange kører igennem området og kigger, kan de ikke gøre meget, da det ikke er ulovligt at holde i kø.

LÆS OGSÅ:
Kontrol på rastepladser gav pote
Det er ikke kun om dagen, at der er kø. Langt ud på aftenen holder bilerne stadigvæk i tomgang, til stor gene for de omkringliggende beboere

Alternative testcentre uden ventetid og kø

Hvis man som bilist har planer om at kigge forbi Bella Center testcenteret for at blive testet for Covid-19, så skal man væbne sig med tålmodighed. Der meldes nemlig om ventetid i køen på alt fra 30 minutter til flere timer, for at komme til.

Men hvis man undersøger mulighederne, så er der masser af andre testmuligheder – og flere af dem er helt uden ventetid og kø.

Blandt andet kan man i Dragør ved Dragør Hallen blive testet, eller også kan man tage en gang længere ud af motorvejen til Lufthavnen, hvor der ligeledes er et testcenter. Meget ofte er der slet ingen kø ved disse steder, så ventetiden er minimal.

Hvis du ønsker at finde et alternativt Covid-19 testcenter i samme nærområde eller andre steder i København, både med og uden tidsbestilling, så kan du finde den komplette oversigt lige her.

I galleriet herunder, kan du se nogle af de mange indsendte billeder vi har fået, fra de frustrerede borgere i Ørestad på Amager.

GALLERI: Covid-19 testcenter kaos i Ørestad på Amager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.