fbpx

Ny MINI John Cooper Works GP er på vej

Den kraftigste MINI til dato er på vej, og den byder på bane-gener og over 300 hestekræfter

Den stærkeste og vildeste MINI nogensinde, er på vej på markedet. Bilen som blev præsenteret som koncept tilbage i 2017 på biludstillingen i Frankfurt, viste den gang bane-gener og hvad fremtidens MINI John Cooper Works GP kunne ende med at blive til.

Og nu er bilen på vej på markedet.

Over 300 hestekræfter

Den produktionsklare MINI John Cooper Works GP bil, får en motor med fire cylinder og MINI’s TwinPower Turbo-teknologi, som bringer 300 hestekræfter frem under hjelmen. Det gør bilen til den kraftigste MINI på markedet, i den 60 år lange historie.

Og skal du have fat i en af dem, skal du nok være hurtig. Den nye MINI Cooper John Cooper Works GP, bliver kun produceret i 3.000 eksemplarer, når den kommer på markedet i 2019.

Produktion i 60 år

De første MINI’er kom på vejene tilbage i 1959, og blev hurtigt et ikon. Vi kender bilen fra blandt andet Mr. Bean filmene, hvor den sjove komiker drøner rundt i sin lille terning. Men også den britiske racerlegende John Cooper opdagede mærket, og derfra gik et samarbejde i gang som førte til tre sejre i Monte Carlo Rally.

LÆS OGSÅ:
Video: Se Petter Solbergs vildeste rally-crashes

Siden hen er John Cooper Works modellerne gået hen og blevet til noget, som er helt specielt for MINI fans og lidenskabelige racer-entusiaster.

Kan miste mange af sine fede elementer fra konceptet

Da konceptbilen af MINI John Cooper Works GP blev præsenteret, var det i form af en bil med masser af fede detaljer. Bilen havde blandt andet store spoilere både foran og bagpå, samt en markant tagspoiler og masser at letvægts materialer rundt om på chassiet.

Derfor var det tydeligt at se, at bilen havde sportslige ambitioner. Men som altid fra konceptbilerne til de endelige varianter, er det usikkert hvor mange af de fede elementer fra konceptet, som bibeholdes i den endelige produktionsbil.

Vil sætte hurtig omgangstid på Nürburgring

Frem mod lanceringen af den nye MINI John Cooper Works GP, skal bilen testes og justeres helt færdigt. Det sker på en racerbane, i tæt samarbejde med motorsportseksperter og udvikles videre fra tidligere udgaver af bilen.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Sol, sommer og superbiler

Med denne finpudsning håber man på, at kunne ende med at sætte en hurtig omgangstid på den legendariske racerbane, Nürburgring i Tyskland.

Produceres i større antal end tidligere

Da den tidligere MINI John Cooper Works GP bil blev produceret, var det kun i 2.000 eksemplarer. Det gjorde at bilen blev til et samlerobjekt, og den var udsolgt før selve lanceringen overhovedet gik i gang.

Derfor tegner det til, at den nye MINI John Cooper Works GP bliver endnu en ny klassiker.

[nggallery id=1016]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.