Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

Nu skal 17-årige kunne få kørekort

Regeringen er klar til at åbne op for, at 17-årige kan få kørekort efter ny vækstplan blev fremlagt til middag

Regeringen præsenterede til middag en ny vækstplan, som via en forsøgsordning skal give 17-årige lov til at få kørekort. Det kræver dog, at de skal være i følge af en erfaren bilist. Et forslag som Dansk Kørelære-Union tidligere har kritiseret.

Hvis forslaget bliver gennemført denne gang, vil det sænke aldersgrænsen for hvornår man må køre bil. Den er som bekendt i dag på 18 år, men Venstre har tidligere forslået at sætte den ned.

Kort efter regeringsdannelsen tilbage i juli, var transportordføre Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre klar med forslaget.

-Vi regner med at få det vedtaget hen over efteråret og har på forhånd et blåt flertal bag os. Vi er fast besluttede på at gennemføre det, men ser gerne, at der kommer flere bag forslaget, så vi får et bredt flertal,« sagde han den gang til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Nu kan du tjekke om bilen er stjålet!

Ledsageren skal have erfaring fra 10 år
Men det er ikke hvilken som helst, der kan sætte sig ved siden af den unge nye bilist. Faktisk vil det kræve en bilist med mindst 10 års erfaring, samt en bilist som ikke er straffet for grove trafikforseelser. Samme model kender man fra Tyskland, og også i Sverige findes der metoder hvor helt unge kan komme ud på vejene med en ledsager ved sin side.

Dansk Kørelære-Union har tidligere været ude og kritisere forslaget, om at lade 17-årige komme bag rattet.

-Vi har ikke troen på, at modellen fremmer færdselssikkerheden hos de unge mennesker. Vores opfattelse er, at de unge danskere har rigeligt kørselserfaring og rutine til at færdes i trafikken med den danske køreuddannelse, som den er i dag,« sagde landsformand René Amt den gang tilbage i juli, til Berlingske Nyhedsbureau.

Derudover er det kommet frem, at Regeringen forslår at ændre aldersgrænsen på knallertkørekort. Den skal ligeledes sættes ned, så den bliver 15 år i stedet for de nuværende 16 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.