fbpx

Nu er de ude med saksen – op mod 100.000 kan miste nummerpladerne

Ny proces hos Skattestyrelsen betyder, at bilejere skal betale tilbage

En ny proces hos Skattestyrelsen betyder, at op mod 100.000 bilejere kan ende med at få klippet nummerpladerne af politiet, fordi de skylder staten penge for bilafgifter.

Siden marts måned har Skattestyrelsen udsendt informationer til politiet, og de første nummerplader er allerede blevet klippet.

Den seneste opgørelse fra marts 2019 viser, at der er i alt cirka 230.000 personer, som i alt skylder staten omkring 750 millioner kroner på køretøjer, som de er den primære bruger af.

Og ud af alle dem, er det omkring 100.000 personer der risikere at få klippet deres nummerplader af politiet i den kommende tid, hvor cirka 90% udgør privatpersoner og cirka 10% er virksomheder.

– Det vigtige for mig er ikke, at politiet klipper så mange nummerplader som muligt. Målet for os er at få danskerne til at betale de afgifter, de skylder. Det bør stå klart nu, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Peter Thorgaard.

Breve er allerede udsendt

Siden den 1. marts er der blevet udsendt varslingsbreve til borgerne, som ejer køretøjerne, hvor der endnu ikke er blevet betalt vægtafgift, grøn ejerafgift og vejbenyttelsesafgift.

Dog er betalingsfristen dog ikke overskredet endnu for en stor andel af de varslede køretøjer, men før påske blev der indbetalt lige omkring 1 million kroner fra borgere, der havde modtaget det første varslingsbrev.

– Processen med at få ryddet op er kun lige begyndt. Vi forventer løbende at kunne sende oplysninger til politiet, og man bør derfor få betalt sin motorgæld. Ellers risikerer man i sidste ende, at politiet klipper pladerne, siger Peter Thorgaard.

Hen mod efteråret arbejdes der på, at få inddraget endnu flere køretøjer som skal sendes til nummerpladeinddragelse, via en ny proces hos Skattestyrelsen, der skal gøre det hele mere automatiseret.

Blandt de 130.000 resterende bilister som skylder penge til staten, findes deres gæld allerede i inddrivelsen. Det betyder at alle disse personer kan risikere at blive modregnet i eventuelt overskydende skat, hvis gælden ikke bliver betalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.