fbpx

Næsten 4.000 blev taget for overtrædelser ved skolevejene

Politiet har gennemført målrettet kontroller, som førte til næsten 4.000 sigtelser

Foto: Rådet for Sikker Trafik

I uge 2 gennemførte politiet i Danmark kontroller, ved en lang række danske skoler. Det førte til næsten 4.000 sigtelser, af skolevejenes bilister rundt omkring i landet.

På skolevejene var der fokus på områder som bilernes hastigheder, om børnene var fastspændt i bilen med sikkerhedsseler, om chaufføren i bilen selv huskede selen, skolepatruljernes arbejde, forældrenes trafikale færden i forbindelse med parkering når børnene skulle afleveres ved skolerne, brug af mobiltelefon under kørsel på cykel samt om børn og voksne brugte cykellygter og om cyklerne var i lovlig og forsvarlig stand.

Det førte til sigtelser på mere end 3.900 tilfælde, rundt om i landet.

Blandt de mange sigtelser blev der taget;

  • 2253 personer som kørte over den tilladte hastighed i byerne, og 763 personer for at overskride den skiltede hastighed.
  • 31 voksne bilister benyttede ikke sikkerhedsselen, mens 56 børn i bilerne ikke var fastspændt
  • 32 personer benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen
  • 149 personer havde mangelfuld eller forkert lygteføring.

Derudover kørte mange bilister ind, hvor der ellers var skiltet med ‘Indkørsel forbudt’ ved skolerne. Blandt cyklisterne blev mange taget for at køre uden lys samt cykle på fortovet eller i modsat side af vejen.

Færre end sidste år

Selvom der blev taget næsten 4.000 personer for overtrædelser ved dette års kontroller, så er det mindre end antallet sidste år. Her var antallet af sigtelser oppe på hele 4.700 tilfælde i samme periode sidste år. Derudover er farten stadigvæk alt for høj omkring skolevejene.

Og det er ikke tilfredsstillende, udtaler politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Sidste år i 2018 blev der registreret 4.700 forseelser, hvor hovedparten var hastighedsoverskridelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.