fbpx

Michelin-nyhed: Nu kommer det ‘selvlappende’ dæk

Michelin sender nu det første ‘selvlappende’ dæk på markedet

Pressemeddelelse

Forestil dig et dæk, der lapper sig selv ved en punktering og lader dig køre ubemærket videre. Det er visionen bag Michelins ‘selvlappende’ dæk, der i 2015 kommer på gaden bl.a. som originalmonteret dæk på VW-biler – hvilke modeller er endnu uvist.

Michelin Selfseal, som dækket er døbt, har en helt særlig gummiblanding, som automatisk udfylder huller, der opstår ved punkteringer. Dækket er udviklet til personbiler og varevogne.

– Mange bilister har en naturlig bekymring for at punktere – ikke mindst fordi en punktering ofte er ensbetydende med et dækskifte på en udsat eller decideret farligt placering i vejsiden. Med vores nye selvlappende dæk sørger vi for, at bilisterne har en ting mindre at bekymre sig om i dagligdagen, siger Peter Qvist, salgschef i Michelin Danmark.

I gennemsnit oplever europæiske bilister en punktering for hver 75.000 kilometers kørsel. Men for bilister i andre dele af verden, hvor vejene har en anden standard end i Europa, sker punkteringer langt hyppigere. I eksempelvis sydøstasiatiske lande kan bilister risikere en punktering for hver 3.000 kilometer bag rattet.

Miljøgevinst
Set fra et miljøperspektiv byder Michelin Selfseal også på godt nyt. Dels reducerer dækket behovet for utilsigtede dækskifte, så færre dæk skal produceres og kasseres. Dels overflødiggør det reservedæk og dunkraft, hvilket sænker bilens totalvægt med ca. 30 kilo og altså også brændstofforbruget.

Og selv om Michelins ‘selvlappende’ dæk føjer nye egenskaber til det, bilisterne kan forvente af et dæk, har det Michelins velkendte kvaliteter i form af høj sikkerhed, længere levetid og god brændstofeffektivitet. Dermed er udviklingen af dækkets entre på markedet næste år en stærk illustration på Michelins Total Performance strategi. Her tilstræber selskabet at udvikle innovative dækteknologier, der kan introduceres uden, at det går ud over Michelin-‘trademarks’ som høj holdbarhed, sikkert vejgreb på våd vej, god komfort og lav rullemodstand.

Michelin præsenterede første gang sit ‘selvlappende’ dæk på Challenge Bibendum i 2011 i Berlin. Siden er teknologien blevet videreudviklet og gjort klar til den markedsintroduktion, som sker i 2015 i samarbejde med bl.a. VW.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.