fbpx

Mercedes-Benz tester den nye X-Klasse Pickup i Danmark

Fra det tidligere fremviste koncept, ser X-Klassen ud til at beholde en del af designet

En række spionbilleder er havnet på nettet, af Mercedes’ kommende X-Klasse Pickup, efter at den blev præsenteret som koncept. Nu er den fanget i konvoj, da den forleden var på tur gennem Danmark.

Testkørerne fik travlt med at pakke bilerne ind, da vores læser kom forbi med kameraet. Der var seks stykker i konvojen, som blev fulgt af en tysk indregistreret Mercedes-Benz Sprinter, da de blev fanget på rastepladsen ved Tuelsø på vej i mod Fyn. Vi så faktisk selv bilerne samme dag på motorvejen, men vi befandt os desværre på modsatte side da de kom kørende.

Det mest markante på bilen er den store front, hvor camouflagen dækker den store frontgrill. Man kan ikke rigtig fornemme det på billederne, men bag gitteret sidder den store stjerne.

Den kommende Mercedes-Benz X-Klasse har også nogle store forlygter, der strækker sig op af fronten. De er med til at give den store pickup, et sporty design. Både frontgrillen og lygternes design, stammer fra det oprindelige koncept.

LÆS OGSÅ:
And the Oscar goes to: Ferrari FF

En ting man dog kan se at den endelige model formentlig ikke får, er de indbyggede udstødningsrør i bagkofangeren. De er i hvert fald ikke til at finde, på disse modeller.

Der har været tale om, at bilen her var en Nissan Navara. Men camouflagens design afslører, at det er en Mercedes. Ligeledes fortæller vores læser os, at en tysk indregistreret Mercedes-Benz Sprinter, fulgte konvojen af bilerne. Men den nye Mercedes-Benz X-Klasse deler dog platform med Nissan Navara, og tilmed også Renault Alaskan. Mercedes’ forsikrer dog, at deres variant vil have deres helt egen teknik og motorer.

En af koncepterne havde en V6-turbodiesel motor og 4Matic firehjulstrækket, en lav opbevaringskasse på ladet samt låst differentialespær på begge akseler. Den måtte laste 1,1 tons, og trække 3,5 tons!

Når bilen kommer på markedet, vil det ikke være Mercedes’ selv, som bygger dem. Det vil i stedet være Nissan som bygger bilerne, der skal sælges på det Europæiske, Australske og Sydafrikanske marked. De bliver bygget hos Nissan i Barcelona i Spanien. Produktionen spås at starte op i løbet af 2018, så vi kan nok forvente at den bliver præsenteret officielt på et af de store motorshows i år. Enkelte forhandlere er dog allerede begyndt at tage mod bestillinger, i England.

LÆS OGSÅ:
Volvo opruster med 1.300 nye medarbejdere

Det Amerikanske kontinent går dog fri i denne omgang. Der kommer ingen X-Klasse til staterne. Det sker fordi, at markedet derovre allerede er proppet med Pickups, og konkurrencen derfor er for stor allerede på forhånd. Og med den kommende mellem-størrelse Ford Ranger, der skal konkurrere direkte med Mercedes-Benz X-Klassen, giver det slet ingen mening at forsøge sig derovre.

Slutteligt er der heller ikke planer om, at der skal bygges en AMG-variant af X-Klassen.

[nggallery id=644]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.