fbpx

Lovlig streetrace i morgen i Esbjerg!

For tredje gang afholdes der JBL Raceday i Esbjerg

 

Lovlig streetrace i morgen i Esbjerg!, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

JBL Raceday 3
Så er det i morgen, at der atter engang bliver fyret op for hurtige biler, babes og en masse lovlig streetrace når JBL Raceday 3 går i luften på Molevej i Esbjerg fra klokken 12:00 og frem.

 

Esbjerg er Danmarks streetrace-­‐Mekka
Jyllands vindblæste vestkyst er blevet det benzinbankende hjerte for hele landets streetracere, der samles på den gamle fiskerhavn for at køre hæsblæsende ræs og præsentere deres veludrustede og blankpolerede muskelbiler.

 

Streetrace-­‐fænomenet har gennem de sidste 5-­‐10 år bredt sig hastigt til alle landets egne og vokset sig til en undergrundssport med mange tusinde kørere og tilskuere. I Esbjerg har man besluttet sig for at lovliggøre sporten og placere den i ordnede rammer.

 

Esbjerg er den første danske kommune, der har taget initiativ til at lovliggøre sporten, og det har gjort byen til Danmarks Mekka for streetracere fra hele landet. De kommer langvejsfra for at deltage i løbet og holde fest med andre kørere, bilentusiaster og festglade eventpiger.

 

Tempofyldt streetrace og toptunede biler
JBL Racedays i Esbjerg er meget mere end ræs. Når streetracere fra hele landet denne weekend samles i Esbjergs sommervarme til hæsblæsende kappestrid, udstiller motorsportsentusiaster deres blankpudsede biler og motorcykler på pladsen omkring den 201 meter lange streetrace-­‐bane.

 

Til næste løb dukker Mercedes op med deres nyeste model, Mercedes A1, som kører en opvisningsrunde på banen. Blandt de mange udstillede biler ses alt lige fra en Smart Car til en Nissan Skyline og til JBL Raceday #3 vil man blandt andet også kunne se en Ford Econaline, der er bygget om til en biograf med fladskærm og surround-­‐ sound.

 

Der er med andre ord biler for en hver smag, og Stribens nye bilmode skinner tydeligt igennem hos mange af udstillingsbilerne. Til Racedays handler det ikke længere om overgejlede Brian-­‐biler, men i stedet mere stilrene biler, der bliver skræddersyet med originale dele.

 

Streetracerne designer bilerne ud fra parolen ”lidt, men godt”. Bling bling bilerne er på vej ud og den mere elegante og raffinerede bil vinder frem i streetrace-­‐miljøet.

 

Tidstagning på løbene
Der er tidstagning på løbene så kørerne kan få afklaret, om deres bil, scooter eller motorcykel kan køre lige så hurtigt, som de har blæret sig med overfor vennerne. De hurtigste biler tilbagelægger den 201 meter lange strækning på omkring 7 sekunder.

 

Sidste løbs hurtigste bil var en Nissan Skyline. Blandt de hurtige og vilde biler er der også drift-­‐biler, tunede Golfer og en lille Fiat med en Hayabusa motor.

 

The Racedays
JBL Racedays i Esbjerg lægger endnu en gang asfalt til JBL Raceday. Det er tredje løb ud af i alt fire, der finder sted henover sommeren. Racedays er en prolog forud for etableringen af den lovlige streetrace-­‐bane i Korskro tæt ved Esbjerg.

 

Du kan læse mere om Raceday #3 på Striben Esbjergs hjemmeside og på Facebook. Du kan også se film fra de sidste 2 Racedays her:

JBL Raceday 1&2
[youtube]R0wmAfNt54k[/youtube]

 

[nggallery id=808]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.