fbpx

Interview: Mikkel Demib Svendsen og hans Tesla Roadster

Vi giver dig et interview med Mikkel om hans Tesla Roadster

 

Interview: Mikkel Demib Svendsen og hans Tesla Roadster, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Kongen til søgemaskiner
Hvis du ikke kender til Mikkel Demib Svendsen endnu, så er det måske fordi at computer og internetverdenen, ikke er dit nære interesseområde. Men derfor vil vi gerne præsentere dig for ham alligevel.

 

Mikkel er opvokset i København, hvor han blev født i 1966. En tid han selv kalder for en “Hippie-happy times”. I dag er han det man kalder en ekspert, inden for området der hedder ‘Søgeoptimering af hjemmesider’. Gennem tiden har han arbejdet for større virksomheder, når deres hjemmesider skulle findes mere i diverse søgemaskiner, som Google. Eventyret har siden 1997, blandt andet givet ham arbejde i USA.

 

Med tiden har Mikkel været moderator, på forskellige ledende fora rundt om i verden, og udgivet bøger samt holdt en masse foredrag for virksomheder her i Danmark, men også i både USA, England og Tyskland.

 

En elbil i hverdagen
Mikkel har længe haft en ide om, at han ville teste en elbil i hverdagen. Simpelthen for at finde ud af, om det kan bruges til noget. Gennem tiden har han læst om andre personer, som har testet elbiler, men med de resultater at det var noget værre lort.

 

Da Mikkel er lidt af en forkæmper, ville han derfor gå ind i kampen om at give bilerne god omtale, for ikke at ende med at verdens politikere og andre godtfolk, ville drage beslutninger på baggrund af disse dårlige tests. Men hvordan kan det blive en realitet, når anskaffelsesprisen på sådan en Tesla Roadster, starter på 800-925.000 kroner fra ny?

 

Fandt en brugt Tesla
Mikkel fandt en brugt Tesla Roadster, som han fik for lov at leje for rimelige penge. Samtidig gik leasingselskabet Lease-A-Star ind i et samarbejde med Mikkel, om bilen. På den måde, er projektet med elbilen i et år lykkes, og Mikkel fortæller jævnligt om sine oplevelser og udfordringer, på hans blog.

 

Mange kunne få den opfattelse af, at han derfor kun taler godt om bilen. Men han fremhæver dog også ulemper. Mikkel er nemlig ikke ansat af Tesla, hvilket gør ham uafhængig. Vil du følge ham, er han med på en lang række online medier, så du kan sikre dig at få hans seneste nye information.

 

Første tur hjem fra Jylland
Da Mikkel hentede sin Tesla Roadster og skulle hjem med den, var det en stor sejr at projektet kom i hus. Turen hjem gik dog stille og roligt, da batteriet ikke var fuldt opladt og han lige skulle lære bilen at kende.

 

“Den var slet ikke anderledes at køre end andre biler”, var Mikkels første indtryk, da han satte sig bag rattet i den hurtige elbil. Faktisk var det lidt lettere at køre den, og hans forventninger var at den var mere anderledes end som så.

 

0-100 km/t
Noget af det mest specielle ved bilen, er dens acceleration fra 0-100 km/t. Det sker på bare 3,7 sekunder, og det kan man ikke få i mange andre biler.

 

Men når det ikke skal gå stærkt hele tiden, og der skal spares på batteriet, så er Mikkel tilmed allerede blevet stor fan af den rolige kørsel, som en elbil giver føreren.

 

Bilvask for hver køretur i regnvejr
Efter den første køretur i Tesla Roadster, blev Mikkels holdninger ikke ændret til det negative. Køreoplevelsen er helt i top, og han blev mere og mere vild med at køre den.

 

Dog har den lidt småskavanker. Nogle af tingene i kabinen virker plastikagtige, som er langt fra den robuste kvalitet man kender fra tyske/engelske biler.
Dertil har han oplevet, at der kommer vand og slud ind under bilens døre, hver gang at han har kørt i regn eller sne. Derfor skal bilen have en vask efter hver køretur i dårligt vejr.

 

Vennerne ville have en tur
Mikkel har haft bilen siden 17. juni 2011, og han skal have den frem til udgangen af maj 2012. Familien ville straks have en tur i bilen, da han kom hjem med den, ligesom hans venner var imponeret. En af vennerne sagde under køreturen: “WOW! Det føles som om blodet har forladt mine fødder”, da den fik lidt pedal.

 

Modsat en traditionel brændstof bil, elsker Mikkel bilen for dens glidende og rolige kørsel. Det er ikke noget du finder andre steder, end i store biler fra Bentley eller andre luksus mærker. Derfor, hvis muligheden var der, ville Mikkel helst køre elbil fremover.

 

400 km på en opladning
At have en elbil i hverdagen, fungerer fint for Mikkel. Med en rækkevidde på 400 kilometer, dækker den hans behov for en tur til sommerhuset i Sverige, familiebesøg i Jylland samt til og fra arbejde. Alle turene kan hver i sær klares på en enkelt opladning, hvorfor han indtil videre ikke har haft brug for de offentlige oplade-standere.

 

Samme oplevelse hører han fra andre brugere af elbiler. Men hans Tesla er jo som udgangspunkt en sportsvogn. Derfor er der ikke plads til mere end to personer, og bagagerumspladsen er minimal.

 

Langt på literen
Hvis man omregner hvad bilen kører i kroner og øre, så bliver man ekstra glad for den. Mikkel tilbagelægger hvad der svarer til 40-50 kilometer pr liter, og med de brændstofpriser der findes i dag, er det kun ‘win’.

 

For et par år siden var det hotteste en Hummer, men i dag er det øko-biler, der er vejen frem. Samtidig sender den et signal ud, hvis man gerne vil have et godt personligt- eller firma brand. Ligefrem en ‘Øko kussemagnet’, vil Mikkel kalde den.

 

Sparer 6.000 kroner om måneden
På Mikkels blog om Tesla Roadster bilen, har han lavet en udregning der viser, at han kan spare op mod 6.000 kroner om måneden, ved at skifte til elbil. Her er der naturligvis sat forbehold for, at bilen sammenlignes med en Porsche, da det jo er en sportsvogn, og prisen er i samme kategori.

 

Mikkel tror på, at fremtiden i bilverdenen er elbiler. Men der kommer til at gå nogle år endnu:

 

“Der vil gå en del år endnu før produktionsprisen på en elbil kommer ned på samme niveau som en benzin- og dieselbil. Sådan er det altid, med ny teknologi. Der er store forskningsomkostninger og med en lavere produktion, stiger stykprisen. Men på længere sigt tror jeg faktisk, at elbiler vil blive billigere at producere.”

Omfattende blog
På Mikkels blog, kan du følge en række forskellige emner omkring hans Tesla Roadster. Du kan blandt andet læse en dagbog, hvor han løbende beskriver hans oplevelser med af have en elbil i hverdagen.

 

Dertil har han en sektion omkring myter om elbiler, hvor han gennemhuller dem en efter en. En sektion med politisk karrakter er også at finde. Til sidst tilføjer han ofte videoklip i sine mange indlæg.

 

Følg med på Mikkels Facebook side her, eller se mere på www.elbilbloggen.dk.

 

[nggallery id=725]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.