fbpx

Hvid er den mest populære farve i 2014

Ny undersøgelse viser, at farven hvid er den mest populære igen

På trods af at vi tidligere i 2014 har tænkt, om rød måtte være den nye hotte farve siden så mange producenter viser deres biler på pressebilleder i rød, er det alligevel den hvide farve som er mest populær i 2014. Hele 28% af alle nye biler solgt på verdensplan i 2014, er hvide.

Det viser en undersøgelse, udført af PPG Industries.

Omkring en kvart del af alle dem som købte en bil sidste år, valgte farven hvid. Og i følge undersøgelsen, er farvens popularitet steget og udgør nu 28% af alle salg. På andenpladsen kommer farven sort, som udgør 18% af alle bilsalg mens sølv og grå indtager tredjepladsen med 13% hver. PPG fortæller, at den sølv lakerings popularitet faktisk er faldet med hele 7% de sidste to år.

Hvis man samler tallene ud fra region, er 23% af alle biler i USA solgt som hvide i år. De følges op af sort med 18% og grå med 16%.

I Europa ser det dog lidt anderledes ud. Her sælges en ud af fire nye biler som hvid, sort tager andenpladsen med 15% mens 14% er grå.

I Sydamerika er hele 32% af bilsalget hvide, hvor sort udgør 13%. Hertil følges det op af 11% grå biler.

I Asien følger markedet trop. Her er hvid også i toppen, mens sort udgør 20% og sølv 12%.

PPG forventer, at køberne næste år vil gå efter mere naturlige farver som orange, kobber farvet og brune samt der vil blive solgt flere biler i metallak som bronze, rosé guld og sølv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.