fbpx

Galleri: JBL Raceday 3

Striben-Esbjergs tredje Raceday bød på skybrud, sol, hurtige biler og festglade tøser

 

Galleri: JBL Raceday 3, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Skrevet af: Pernille Henriksen – Foto: HS-Photo og SixpenceMedia

 

Molevej på havnen i Esbjerg lagde lørdag den 25. august asfalt til Striben-Esbjergs Raceday #3. Meteorologerne havde lovet styrtregn og lave temperaturer, men det forhindrede ikke streetrace-foreningen i at gøre klar til endnu en omgang ræs.

 

Da banen stod klar ved middagstid åbnede himlen sluserne med et par timers voldsomt skybrud, og det så mildest talt sort ud for afviklingen af arrangementet.

 

Våd asfalt er en alvorlig showstopper, når man hurtigt skal accelerere og fræse 201 meter på omkring 8 sekunder. Folk ventede nedslåede i festteltene og bilerne. Kun få race-biler blev indregistreret til ræset. Det lignede en Raceday fadæse.

 

Sol i krom og fælge
Pludselig lysnede det i horisonten over det oprørte Vesterhav, og solen brød frem over banen og oplyste de nypudsede biler, der stod linet op på og omkring pladsen. Banen blev hurtigt tør og løbslederen godkendte banen til ræs.

 

Kørerne gav straks bilerne los, publikum fandt vej til tribunerne og eventpigerne fik gang i JBL-bilen. Raceday #3 blev mod alle odds skudt i gang. Solen holdt stand stort set resten af dagen, og både tilskuere og biler dukkede op.

 

Fra kl. 15 til kl. 18 voksede antallet af kørere fra 6 til 66. Til trods for den sløve start på dagen lykkedes det at få 362 races gennemført. Dagens hurtigste tid var 7,574 sekunder.

 

God stemning på pladsen
Humøret blandt de fremmødte skiftede i takt med vejrudviklingen og der kom gang i pladsen med biler, boder, tatoveringer og musik. Der kom også godt gang i brænderpladsen, hvor adskillige dæk måtte lade livet.

 

JBL Raceday #3 forløb med samme gode stemning som de foregående løb og både tilskuerne og kørere nød arrangementet. ”Det var rigtig fedt, dog lidt en skam med vejret i starten af dagen. Men det virkede som om Striben-Esbjerg havde lagt et godt stykke arbejde i det endnu engang, og det var alt i alt et rigtig godt arrangement.

 

“Jeg kommer helt sikkert også næste gang”, siger Anna Schmidt, der skulle have været blandt kørerne til Raceday #3, men pga. tekniske problemer tilbragte dagen som tilskuer.

 

Optakt til sidste Raceday i denne omgang
Striben-Esbjerg har brugt de tre afholdte Racedays til at analysere, hvordan det perfekte streetrace-arrangement skal udformes. Formanden Morten Henriksen fortæller, at Racedays har været en generalprøve forud for etableringen af streetrace-banen, der bliver anlagt ved Korskro inden for det næste halvandet år.

 

Det lyder banalt, men erfaringerne fra løbene viser, at streetrace handler om biler. Det gælder både bilerne, der kører ræs, men i høj grad også tilskuerne, der tropper op for at vise deres gear frem til andre nysgerrige bilentusiaster.

 

Derfor vil foreningen til fjerde løb og i fremtiden integrere bilerne mere gennem eksempelvis konkurrencer, som afgør, hvem, som har den fedeste øse. Bilerne skal være omdrejningspunktet for festen og være med til at genoplive den gamle streetracer-stemning.

 

Kig forbi Esbjerg Havn den 29. september kl. 12-24 til Striben-Esbjergs fjerde og sidste løb. Det bliver uden tvivl et arrangement, du ikke vil gå glip af.

 

Se mere omkring JBL Raceday #4 på Striben-Esbjergs fanside.

 

[nggallery id=691]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.