fbpx

Formula E: Elektrisk motorløb er noget mærkeligt noget

Vi er netop hjemvendt efter en weekend i Berlin, som stod i motorsportens tegn

Motorsport på el
Jeg er netop hjemvendt fra Berlin. En weekend med sol og varme, som om man var på ferie. En invitation fra Michelin lå atter i indbakken, denne gang til en motorsports tur.

Michelin er nemlig dæk-leverandør til den elektriske motorsportsdel af Formel 1, en sport jeg med hånden på hjertet aldrig rigtig har set og haft den store interesse for. Men alligevel valgte jeg at tage af sted, for at opleve noget som er så nyt, som det er.

Hele arrangementet foregik på en gammel lukket lufthavn. I Tyskland benytter man sig nemlig af de gamle områder, i stedet for at lade dem falde hen – smart! Her var der sat en række biler op ude foran i indgangen, som førte op til terminalet. Inden for var en af Formel E bilerne, mens hele terminalet var omdannet til et check-in område med kørernes navne og billeder og den slags. Virkelig fedt tænkt!

Jeg forstår en Tesla
Længere inde skulle du gennem ‘securityen’, som var her man købte billet. Bag denne sektion var så selve arrangementet, som på en eller anden måde mindede om DHB. Der var højtalere som spillede trance/techno musik, som om det var sat op for at overdøve Formel E bilerne. Og det er jo sært? For de siger jo intet.

Banen var ikke ret stor. Jeg havde troet den var større. Og farten på bilerne var heller ikke så vild igen så det ud som om, til trods for de kan køre 225 km/t. Men så meget fart kom de slet ikke op på. Et enkelt sted på banen landede de på omkring 195 km/t, på den 2,5 kilometer lange bane.

Og når de susede forbi os, var det mere som en omgang RC-biler i stor størrelse. Lyden var dog højere end vi alle havde forventet, men det var stadigvæk så man kunne snakke sammen når de passerede. En underlig, men sjov, oplevelse.

Ærligt, så kan jeg godt lide ideen med elbiler. Tesla f.eks, med deres Model S. (Når vi ikke tænker på pris og alt det). Men elektriske biler i motorsport, er altså bare noget mærkeligt noget. Det er som om der mangler noget?

[nggallery id=361]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.