fbpx

Event: Michelin Nordic Guide 2016

Der var lagt op til god mad og vin, da Michelin i denne uge uddelte nye stjerner til restauranter i Danmark og Norden

Norden får to trestjernede restauranter og en ny tostjernet restaurant.
Michelin havde sendt os en invitation, denne gang dog ikke til et arrangement med biler og kørsel på racerbaner, men i stedet et arrangement med lækker mad, fine og kendte personer og masser af priser. Der var nemlig arrangeret uddeling af Michelin-stjerner på Hotel D’Angleterre i København, hvor flere danske restauranter var med i front.

Den nye Michelin Nordic Guide 2016 indeholder to nye trestjernede restauranter. Geranium i København og Maaemo i Oslo bliver de første restauranter i Norden, der får tildelt denne udmærkelse, og de to restauranter indtræder nu i en eksklusiv klub af bare 116 trestjernede restauranter verden over.

– Årets nordiske guide er ekstra spændende. Vi kan både præsentere to nye trestjernede restauranter, og så udvider vi for første gang guidens rækkevidde og går udenfor de større byer og ud i landet. Vi har håndplukket de allerbedste restauranter og hoteller i hele Danmark, Finland, Norge og Sverige til vores læsere – resultatet er et rekordstort antal nye stjerner i 2016, siger Rebecca Burr, chefredaktør, Michelin Nordic Guide.

Geranium får sin tredje stjerne, mens fire nye restauranter erhverver sig en enkelt Michelin-stjerne. Det drejer sig blandt andet om Kadeau, som laver originale retter på sin bornholmer-restaurant, Frederiksminde, som serverer kreative retter på hotellet af samme navn på Præstø og Henne Kirkeby Kros går i det lokale hjørne fra egen køkkenhave samt Kong Hans Kælder der går efter de klassiske franske retter i København, og får sin Michelin stjerne tilbage.

LÆS OGSÅ:
Mansory Ferrari 599 sætter alarmer i gang

Skal du til Sverige, er det også muligt at få smag for det unikke. Fäviken Magasinet i byen Järpen, er kommet med i guiden efter udvidelsen er kommet med. Den træder ind med hele to stjerner, hvor retterne bliver serveret i idyllisk og landligt miljø.
Derudover er der kommet hele fem nye et-stjernede restauranter til. Det drejer sig om restauranterne Sushi Sho i Stockholm, Borgholm på Öland, Upper House på 25 etage i Göteborg, Daniel Berlin i Skåne samt PM & Vänner i Växjö.

Går turen til Norge er der mulighed for unikke retter hos Kontrast i Oslo, RE-NAA i Stavanger (som hver har fået en stjerne), samt restauranten Maaemo. Bib Gourmand er blevet tildelt Smalhans i Oslo, Nook i Stockholm samt Somm i Göteborg.

– Bib Gourmand udmærkelsen fortæller vores læsere, hvor man finder restauranter, der tilbyder vellavet mad til en rimelig pris. Vi er meget glade for, at der nu er hele 30 ”Bibs” i den nordiske guide, slutter Rebecca Burr.

Alle med et nordisk mobilabonnement kan hente Michelin Nordic Guide 2016 gratis til iPhone og Android-telefoner. Indholdet i guiden bliver opdateret kort efter lanceringen. Fra fredag den 26. februar findes Michelin Nordic Guide 2016 også i papirudgave hos velassorterede boghandlere.
Den samlede liste over stjernerestauranter i Norden findes separat i Nordic Guide Award List 2016.

LÆS OGSÅ:
DHB 2012 OPTAKT: Team Man 2011

Se billederne fra Michelin Nordic Guide 2016 aftenen lige her.

[nggallery id=544]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.