fbpx

Din første bil – Tips og tricks til hvad du skal kigge efter

Når du skal ud og købe din allerførste bil er der med garanti en masse spørgsmål, der presser sig på

Når du skal ud og købe din allerførste bil er der med garanti en masse spørgsmål, der presser sig på. Det kan vi godt forstå – for bilkøb er nemlig en vigtig investering og kan den første gang være en vanskelig proces. Derfor har vi i denne guide samlet de vigtigste ting, som du skal have styr på, når du skal ud og købe din allerførste bil. Vi gennemgår alt fra budget og planlægning til forsikring og formål.

Der er nemlig intet, der slår den følelse af frihed, som du får, når du skriver under på din første købsaftale på en bil. Med en bil kan du nemlig komme (næsten) lige hen, hvor du vil og det er dig, der helt og aldeles bestemmer hvor og hvordan bilen skal bruges. En af de første ting man skal have styr på, er finansieringen af bilen – og her findes der flere forskellige muligheder. En af mulighederne er ved leasing, og du kan gennem dette link se mere om muligheden for at lease din første bil: https://bilhandel.dk/leasing-biler.

LÆS OGSÅ:
Breaking! Første Gumballer i København!

Planlægning og budget

Det er svært at overse vigtigheden af, at bilen fylder en smule i det økonomiske råderum. En bil er en vigtig investering, og derfor er det da også vigtigt, at du sørger for at planlægge sit bilkøb ordentligt. Der skal nemlig lægges en hel del penge til side, der hver eneste måned skal gå til vedligeholdelse og andre omkostninger, der er forbundet at have en bil. Budgetteringen af din økonomi er derfor rigtig vigtig, så du gør op med dig selv, hvor meget du har lyst til at bruge på din bil. Registreringsafgift, ejerafgift, vægtafgift, benzin, service, forsikringer og vinter/sommerdæk er bare nogen af de udgifter, der er forbundet med at have en bil.

Derfor er det vigtigt, at bilhandlen er en dialog mellem dig, bilhandleren, banken og forsikringsselskaberne. På den måde kan du danne dig et ordentligt overblik over, hvor mange penge der er til en bil. Hvis du opstiller et solidt budget og planlægger dit bilkøb ordentligt, er du bedre klædt på til at købe din første bil.

Forsikringer til første bil

Derudover er der ikke særlig mange ting, der er vigtigere i forhold til bilkøb end at anskaffe sig de rigtige forsikringer. Det er nærmest vigtigere end selve bilen, hvis du skal være en smule polemisk. Det skyldes ganske enkelt, at der i Danmark er lovkrav på, at alle biler skal have ansvarsforsikringer. Forsikringen dækker, hvis bilen på nogen måde kører ind eller skader andre køretøjer. Hvor ansvarsforsikring er påkrævet, så er kaskoforsikring det ikke – det er nemlig forsikringen, hvor bilen også selv er dækket ind i de skader den er en del af. Den dækker stort set enhver skade, der ikke har noget med motoren eller andet maskinel at gøre.

LÆS OGSÅ:
Audi A3

Derfor så er det super vigtigt, når du køber din første bil, at du sikrer dig, at du har de rigtige forsikringer, når du triller ud på den første tur. Det ville være så evigt ærgerligt, at køre galt med den første bil, og derefter opdage, at forsikringen ikke dækker skader på din egen bil. Sikr dig derfor altid gode forsikringer, når du skal have den første bil.

Formål, behov og smag har indflydelse på første valg af bil

Når du har styr på alt det praktiske og formelle kan det sjove begynde. Du skal her tænke over, hvilket behov du har dig i forbindelse med bilkøbet. Hvilken bil kunne du realistisk set godt tænke dig at køre i, og passer det til formålet og økonomien. Hvis du har styr på dine behov når du skal ud og købe din første bil, gør du situationen langt nemmere for både dig selv og bilhandleren. Alt i alt spiller formål, behov, præferencer og økonomi sammen, når man skal vælge sin første bil.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Den nye Ferrari 458 Speciale [opdateres]

Mange er rigtig glade for ”mikro”- og ”mini”-biler, når de skal købe deres første bil. Den er god til rigtig mange formål, og er meget let at parkere med. Specielt i byerne kan ”mikro”-biler være praktiske, da deres størrelse gør dem agile. Hvis du er en del af en familie på fire, duer en bil af den art nok ikke – kig da hellere imod mellemklassen, crossovers eller SUV’er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.