fbpx

Den nye Audi A4 er blevet 120 kilo lettere

Audi har udgivet den næste Audi A4 samt Avant

Den nye Audi A4 er blevet udgivet på nettet i både sedan og avant, efter talrige spionbilleder af bilerne det sidste lange stykke tid. Næste model får betegnelsen B9.

Det evolutionerende design burde ikke komme bag på nogen, eftersom en prototype blev afsløret uden til dækning. Modellen ser skarpere ud i designet end tidligere, og byder på en bredere frontgrill og forlygter med ny form.

Bilen får også nyt LED kørelys og en mere rund taglinje, som skal få bilen til at fremstå mere slank. Fra siden har den dog fået en anelse større skærmkasser.

Bagenden på bilen er mere som vi kender den, hvor stationcarudgaven får en indbygget tagspoiler og sedanen må ‘nøjes’ med en lille hækspoiler.

Egentlig kunne man sige, at B9 ‘bare’ er et facelift af den nuværende model (B8) fremfor en helt ny model. Men den nye er faktisk blevet større, så den nu rammer 4,73 meter i længden (25 mm længere), 1,84 meter i bredden (16 mm bredere) og 1,43 meter høj.

Akselafstanden er forøget denne gang med 12 mm mens de lukker 0,23 og 0,26 gram mindre CO2.

Den nye Audi A4 er blevet 120 kilo lettere, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsDen nye Audi A4 er blevet 120 kilo lettere, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Til trods for det meget velkendte udseende, har bilen tabt 120 kilo. Det betyder at basismodellen 1,4 TFSI nu vejer 1,320 kilo (uden chauffør).

I Audi A4 Avant er bagagerummet vokset med 15 liter, og rummer nu 505 liter med bagsæderne oppe. Slår du dem ned, bliver det forøget til 1,510 liter.

I bilens kabine er der også kommet mere plads takket være den forøget akselafstand.

Der er kommet 23 mm mere benplads til bagsædepassagererne, og alle i bilen kan nu sætte sig i helt nydesignede sæder. Forsæderne former sig efter kroppen, og nakkestøtten kan ikke kun justeres i højden men også frem og tilbage.

Interiøret har også fået en omgang LED lys, med hele 30 forskellige farver. En fuld justerbar 12,3-tommer skærm findes i instrumenteringen, magen til den vi kender fra TT og Q7. Det er dog tilkøb.

Topmodellens infotainment system kommer med en 8,3-tommer tabletligende skærm, som understøtter stemmestyring,Wi-Fi hotspot, LTE forbindelse, Android Auto samt CarPlay.

Til bagsæderne er der også et underholdningssystem med 10,1 tommer skærme. Og vil du have de helt dyre højtalere, kan der bestilles Bang & Olufsen til bilen.

Motorprogrammet
Når den nye Audi A4 B9 lander, vil den få følgende modelprogram. Det indeholder alt fra fire- til sekscylindrede turboladet benzinmotorer og dieselvarianter:

1,4 TFSI med 150 hestekræfter og 250 Nm
2,0 TFSI med 190 hestekræfter og 320 Nm samt 252 hestekræfter og 370 Nm
2,0 TDI med 150 hestekræfter og 320 Nm samt 190 hestekræfter og 400 Nm
3,0 TDI med 218 hestekræfter og 400 Nm samt 272 hestekræfter og 600 Nm.

Som tillæg til det ordinære modelprogram, vil Audi også tilbyde en 2,0-liters G-Tron med 170 hestekræfter og 270 Nm.

Den vil kunne køre på naturgas, hvor beholderne kan indeholde 19 kilo gas ved 200 bar. Den udleder mindre end 4 kilo gas for hver 100 kilometer, hvilket gør det muligt for bilen at køre intet mindre end 500 kilometer på en ‘tankfuld’ gas.

Når gastanken er tom, fortsætter den ordinære benzinbeholdning, som giver bilen yderligere 450 kilometer. Meen, denne variant ser vi nok ikke meget til i det danske land.

TFSI varianterne samt de TDI modeller med firecylindre, vil som standard få en seks-trins manuel gearkasse.

Den vejer 16 kilo mindre end den gamle. Alle andre modeller (pånær topmodellen af TDI), vil kunne fås med den nye 7-trins S Tronic dobbeltkoblingsgearkasse, som erstatter den nuværende multitronic gearkasse.

Den 3,0-liters TDI med 272 hestekræfter vil kunne fås med en otte-trins Tiptronic gearkasse, der også har gennemgået en forvandling.

Audi har fortalt at A4 Sedan og A4 Avant kommer på markedet til efteråret.

[nggallery id=425]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.