fbpx

Copenhagen Racing Festival 2012

Læs om vores tur til Copenhagen Racing Festival 2012

 

Copenhagen Racing Festival 2012, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Tekst: Oliver Folkmann
Copenhagen Racing Festival 2012

Efter et års fravær blev det endelig tid til endnu en omgang brændt gummi, firehjulede drengedrømme og en duft af benzin på Carlsbergs bryggerier i Valby.

 

Endnu engang stod Thorkild Thyrring i spidsen for arrangementet i den gode sags tjeneste med al overskud gående direkte til Dansk Røde Kors.

 

Vi ankom lørdag lidt før klokken halv ti, da det stadig var tåget, gråt og regnvejr. Men der var masser af publikum, og der var allerede lange køer til at komme ud og køre.

 

Der var seks priskategorier gående fra 400 kr. for en tur i en Alfa Romeo Giulietta til den dyre tur i den nye tunede Bugatti Veyron Super Sport til 3.500 kr.
Man kunne næsten fornemme nerverne i luften, for det må da have været noget af en gyser at tæske ned ad en regnvåd langside med mere end 200 km i timen.

 

Det dårlige vejr udnyttede vi til at tage et kig på udstillingen, som var en blandet pose bolsjer, hvor man kunne finde alt fra Ferrarier til parkeringsselskaber. Det lod ikke rigtig til, at nogen af standende var specielt populære. Dog fik vi kigget lidt på en funky version af VW’s nye Up, Fisker’s Karma, en flot samlig Ferrarier samt en Suzuki Swift med 136 standard hestekræfter.

 

Efter frokost viste aprilvejret sig fra sin bedste side, og banen tørrede lynhurtigt op. Pludselig var det som at være i Monte Carlo en lun forårsdag – næsten. Men Monte Carlsberg var nu også ok!

 

Vi fangede en god lille håndfuld af kørerne, for at spørge dem om tophastigheder og hvad de synes om banen.

 

”Den er super nederen”, lød det resolut fra en af Citroën-kørerne.
”Vi kan kun køre 180-190 på langsiden, så banen er helt klart bedst for dem, der kører i de helt hardcore biler. Og så kommer de blæsende med 250 i timen med 3 centimeters afstand”, tilføjede han grinende, mens han var ved at samle sin front-kofanger med strips.

 

Anderledes tilfreds var Jan Magnussen, som vi fangede mellem to runder i hans hvide Corvette ZR-1.

 

”Layoutet i år er lavet til high-speed med hovedformål. Det er også med lidt længere stræk, så vi kan køle bilerne lidt bedre. Så for bilerne er det bestemt bedre, og for de dyre ture, er det stadig… VANVITTIGT langt ude, fordi vi kører så hurtigt”.

 

Dog var han enig i, at det nok ikke var så sjovt for de billige ture, fordi det ikke går lige så stærkt på langsiden i eksempelvis en Clio. ”For de dyre drenge, er det her det rigtige!” tilføjede han. ”Jeg har indtil videre været oppe på 255 km/t i min Corvette”, sluttede han.

 

Herfra var det ganske nærliggende lige at få en kommentar fra sønnike, det spirende Formel-1-håb, Kevin Magnussen.

 

”Hvad jeg har set, har jeg været oppe på 230. Så hans (Jan Magnussens, red.) kører nok lidt hurtigere end min”, svarede han, da jeg spurgte, om han kunne slå sin far på farten.
”Banen er sgu fin i år. De har gjort det godt med det hurtige sving dernede. Og så kan man jo virkelig mærke accelerationen med den langside. Men altså, det er jo smag og behag – nogen vil ha fart, mens andre kan lide når man bremser og kører rundt”, rundede han af, før han smuttede ud i pitten til endnu en omgang i sin matgrå Mercedes SLS AMG Roadster.

 

Vi fangede også Casper Elgaard og Nicolas Kiesa, som var meget enige i, at banen nok er sjovest for superbilerne. Casper havde været oppe og ramme 220 i sin Aston Martin Vantage V12, som han dog regnede med at overgå senere på dagen. Kiesa var mest bare muggen over, at nogle ballademagere havde stået oppe på broen over Vigerslev Allé og smidt sennep på hans nypudsede hvide Lamborghini Gallardo.
Alt i alt var det altså en lækker dag med masser motorlarm, lækre superbiler og tårnhøje hastigheder. Vi har næsten lyst til, at tage derud igen i morgen (søndag), hvor vi kan være heldige at se Prins Joachim vise hvordan man kører ræs med royal stil!
Og til slut… Kære Thorkild og Røde Kors. Vil i ikke nok afholde dette event igen til næste år?

 

 

[nggallery id=756]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.