BMW viser fremtidens systemer

Antikollisions- og selv-parkerende systemer bliver demonstreret

Vi ved alle at regler, love og krav samt teknologien gør, at fremtiden bliver biler som selv kører og selv finder en parkeringsplads. BMW viser nu en demonstration, af både det sidst nævnte men også et antikollisionssystem.

Det foregik under introduceringen ved CES 2015, i en specialudgave af BMW i3. Ved hjælp af laser scannere og den information bilen indsamler med dem, kan den selv køre ud og finde en tom parkeringsplads.

Når så chaufføren vil hjem fra sit arbejde eller ligende, bruger personen sin stemme med ordet ‘Call’ hvilket får bilen til at komme tilbage. For at afhjælpe at bilen på vejen til og fra parkeringspladsen skal støde ind i noget, arbejder den sammen med sit antikollissions system. Det er et system, som 360-grader rundt om bilen scanner området for enheder den kan støde ind i. Det kan være biler, mennesker eller andre objekter, og opdager den disse, køre den automatisk uden om forhindringerne.

Det sker via de fire laser scannere der konstant overvåger det omlæggende område, og samtidig fungere de som et alarmsystem til chaufføren. Hvis man f.eks kører mod en pæl eller en væg med høj fart, bremser bilen selv ned for at undgå en ulykke samtidig med, at chaufføren får en advarsel via en lyd.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!