Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

Biltest: Mercedes-Benz SL500

Vi tester den nye Mercedes-Benz SL500!

 

Biltest: Mercedes-Benz SL500, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

En drømmebil for mange
Jeg har brugt lidt under en uge, bag rattet i den sprit nye Mercedes-Benz SL500. En drømmebil for mange, en drømmebil for mig. Siden mine unge år, har SL udgaven fra Mercedes’ været en af mine favorit biler. En af de biler, der selv med årene ikke er blevet grimmere. En bil der næsten er lige så hurtig, som den nye M5.

 

Mercedes-Benz SL500 er en blanding af den charmerende nye SLK, dopet op med power og kant fra sports-Mercedes’en CLS. I en 500 udgave betyder det, at du under hjelmen har en fed V8-motor. Den er på kanten til at være det vilde, hvis ikke det var fordi den også findes i en AMG version.

 

0-100 km/t klares på en fornuftig tid, men det er som om at den har bedre træk over 100. Det skyldes måske, at der skal bruges store kræfter på de over 400 heste og momentet på 700 Nm, så det ikke går op i spind.
Allerede?
Derved ikke sagt, at SL500 er sløv. Overhovedet ikke! Den er så utrolig hurtig, at jeg ikke har prøvet noget lign. Et moderart tryk på speederen, og du rammer fartgrænsen i byen – og du sidder med en følelse af: ”Allerede..?”.

 

SL500 er kun tre-hundrede dele langsommere end den nye BMW M5 F10 til 100 km/t. Men den føles hurtigere. Så jeg tør slet ikke gætte på, hvordan den må føles i en AMG udgave.
Cool med taget nede
Med taget nede, er SL500 en piv fræk cabriolet i solskinsdagene. En cabriolet der får folk til at stoppe op, køre ved siden af dig når du cruiser blot for at se på bilen, råbe positive ting efter dig og give dig tommelfingeren opad. Mercedes-Benz SL500 er en bil, som de fleste kender. Og derfor vækker den meget opsigt, lige meget hvor du befinder dig.

 

Og lyden? Hvis du vil have den fede V8-motor til at lyde af noget, så skal den have lidt at leve af. SL500 er nemlig bygget på den måde, at den kan bruges af alle. Er du den rige direktør eller bankmand, som ikke nødvendigvis gider høre på en brummen, jamen så er SL500 en utrolig lydløs flyder. Men vil du have lidt gang i den, så flyver den derud af med en dejlig motor-musik til ørerne du kan ønske dig.
Slå bare taget op
Selv med taget oppe, har du adgang til himlen. Et glastag er der blevet plads til i toppen, i en tonet udgave. Behageligt, hvis det er for køligt med taget nede. Men tro mig – du foretrækker at taget er væk.

 

Skal du alligevel køre med taget oppe, så vil du hurtigt opleve hvor lydisoleret SL500 er. Motorlyden forsvinder yderligere, og tingene udenfor kan knap høres så snart vinduerne slutter op i dørene.

 

Den matte farve er ikke folie. Nej, du læste rigtig. Det er IKKE folie. Det er en lakering. Prisen for den er 31.206 kroner, og den er værd at overveje om du vil have.

 

Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg synes det gør bilen specielt meget federe. Det gør den mere unik – ingen tvivl. Men den giver dig også nogle ulemper. For som vi jo alle kan regne ud, så er det ikke en bil du smider i vaskehal. Så hver gang den bliver snavset, er det frem med fiberkludene og højtryksrenserne.
Høj salgspris
Danmark er et afgift plaget land. Det kan vi ikke komme uden om. Og det er nok heller ikke nogen ”big-surprise” for dig, når jeg om lidt afslører den fulde pris på bilen. Du har nok regnet ud, af den koster over to millioner danske kroner. Specielt med det udstyr den har.

 

Kofangerne og fælgene er blandt andet AMG-styling. Og det koster på den grimme side af 150.000 kroner alene, som det dyreste udstyr denne model har. Med det resterende udstyr, lander den på lige under – hold så fast – tre millioner danske kroner! Helt nøjagtigt – 2.991,760 kroner. Så burde den også være betalt – men ved du hvad.

 

– SL500 er en fed cabriolet! Bare du ikke skal have børnene med. For bagsæder er der bogstaveligtalt intet af. Intet.
Mærke/Model: Mercedes-Benz SL500
Motor: 4,6-liters V8-motor med twinturbo
Gearkasse: 7G-TRONIC Plus automatgearkasse
Karosseritype: Cabriolet
Siddepladser: 2
HK/Moment: 435/700
Topfart: 250 km/t
0-100: 4,6 sek.
Km/l: 11,0 km/l (oplyst forbrug)
Pris: 2.490,900 kr.

Ekstraudstyr: (Udvalgt udstyr) Cerussite Grey SHAPE Metallic (31.206 kr), Læder Nappa Ekslusiv sort (80.875 kr), Vindafskærmning (13.003 kr), Harman / Kardon sorround sound (28.605 kr), AMG Sportspakke (152.127 kr), COMAND Online (standard i SL500) og meget mere. Pris for bilen: 2.490,900 kroner.

 

[nggallery id=761]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.