fbpx

Biltest: Ford Fiesta Sport Street Edition

Her er en rigtig city-racer. Men den henvender sig mere til pigerne

 

 

Biltest: Ford Fiesta Sport Street Edition, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Ford Fiesta Sport Street Edition
Når du kigger på Ford Fiesta, i denne nye Sport Street Edition, ligner den en potent lille racer, med sit nye udseende på ydersiden. Og den har da også fået et lille pift, i form af nye kofangere, en større hækspoiler, andre fælge, en sænket undervogn og en kabine med lækre lædersæder.

 

Under hjelmen finder man en 1,6 liters sugemotor som yder 134 hestekræfter og har et moment på 160 Nm. Når det så er sagt, så har den tilmed fået en optimeret gearkasse men den beholder dog sine fem trin.

 

 

Ingen synderlig forandring
Det undrede mig hvad man helt præcist mere fik i denne udgave, kontra hvad du kan få til din normale Fiesta. Derfor tog jeg en tur til Bilia på Amager, for at se nærmere på standardudgaver af Ford Fiesta.

 

Jeg må sande at jeg blev overrasket. Lædersæderne og lakeret dele på instrumenteringen var forskellen i Sport Street Edition, og der havde jeg måske nok forventet yderligere tiltag i kabinen.

 

Men Fiesta Sport Street Edition skal jo heller ikke ses som en bil man køber, for at få komfort og luksus men nærmere en fræk og kvik bil – og dét får man.

 

 

Rundt på køreteknisk anlæg
Jeg var atter en tur på køreteknisk anlæg på Amager, hvor jeg igenfik lov at låne Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg’s motorcykelbane. Den giver mig mulighed for en langside, en 180 graders kurve og slutte af med slalom. Optimalt, når man vil teste biler som denne.

 

Hen af langsiden får Fiesta Sport Street Edition nok at leve af, og den lyder godt. Men den lyder bedre end den yder. De 134 hestekræfter gør den ikke synderligt hurtig, men med den kvikke speederrespons og den super fede gearkasse, føles den alligevel hurtigere end den er.

 

Ned af langsiden rammer jeg tredje gear, bremser ned og sætter den i andet gear. Rundt i kurven kommer der en del støj fra forhjulene, men det skyldes de vinterdæk som bilen har på. Desværre mangler den derfor også greb her, og understyrer en del. Ud af kurven mangler den tilmed lidt mere power for at være Rigtig sjov.

 

Gennem slalom på banen, finder jeg ud af at den hårde undervogn ikke er så hård igen. Bilen krænger en del, men føles tilpas kontrolleret. Fra side til side må jeg dog sande, at det føles en anelse ”svampet” at køre bilen, og på et tidspunkt er den da også ved at kaste bagenden lidt ud. Men det kan dog nemt rettes op igen.

 

 

Maskulin pige-bil
Min konklusion med denne Ford må være, at den nok ville være mere perfekt til en pige som bor i storbyen. Hun kan få sig en rigtig city-racer med de kræfter hun behøver, en lyd der er til at holde ud og så har hun pladsen til alle sine høje hæle mens veninderne kan sidde med i de fede lædersæder.

 

For mig som fyr savner jeg dog lidt mere power og en anelse strammere undervogn. Styrtøjet er dog pr præcist nok og speederresponsen er ret kontant. Jeg føler mig næsten tilbage i en Ford Focus RS, dog med mindre power. Og netop minderne om dén får jeg igen og igen, hver gang bilen skal startes og slukkes. For Ford Fiesta Sport Street Edition er nemlig udstyret med nøglefri betjening, og bilen startes derfor på ’Power’ knappen.

 

Fælgene har også et RS-logo monteret, ligesom Focus RS. En turbo ude i motorrummet samt et sjette gear ville være at foretrække, specielt fordi at gearkassen er optimeret således, at gearene er placeret ret tæt. Det giver høje omdrejninger ved lav hastighed, og det kan høres.

 

En af de federe ting ved Fiesta Sport Street Edition er, at den har en acceptabel brændstoføkonomi selvom man kører friskt i den!

 

Mærke/Model: Ford Fiesta Sport Street Edition 134 hk
Motor: 1,6-liter
Gearkasse: 5-trins manuel gearkasse
Karosseritype: Hatchback
Siddepladser: 5
HK/Moment: 134/160
Topfart: 195 km/t
0-100: 8,7 sek.
Km/l: 16,9 km/l (oplyst forbrug)
Pris: 235,750 kr.

Ekstraudstyr: Luksuspakke (12.500 kr.), samlet pris for pressebil = 248,250 kr

 

 

[nggallery id=787]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.