fbpx

Den bedst sælgende bil i Sverige, er ikke længere en Volvo

For første gang i 54 år, har en tysker taget første pladsen

Svenskerne slået på hjemmebanen
Når det kommer til bilsalg i Sverige, vil det være oplagt at sætte sine penge på, at Volvo er det mærke som tager tronen for bedst sælgende bilmærke. Men i 2016 var det en anden fabrikant, som for første gang i 54 år indtog førstepladsen.

Normalt ville vi have denne slags artikler til at omhandle danske tal, men det er nu alligevel en lidt sjov historie. For med et totalsalg på hele 372.000 biler solgt i 2016, var 5,9% (21.948) fra Volkswagen, nærmere betegnet modellen Golf. Tilbage i 1962 blev Volvo også slået af tronen, og denne gang var det en Volkswagen Beetle som stak afsted med æren.

Selv hvis man lægger alle salgene sammen for modellerne V70, S90 og V90, runder salgene kun 5.7% af det samlende antal, svarende til 21.204 enheder. I følge BBC var Volvo V70 den mest populære bil i Sverige i to årtier. Men da den er blevet droppet og mærket i sig selv er gået højere op i rang, og derved blevet et mere prestige mærke, kan dét formentlig være årsagen til, at de svenske bilkøbere er gået efter de lidt billigere alternativer, da priserne ligeledes er fulgt med.

[nggallery id=617]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.