fbpx

Den bedst sælgende bil i Sverige, er ikke længere en Volvo

For første gang i 54 år, har en tysker taget første pladsen

Svenskerne slået på hjemmebanen
Når det kommer til bilsalg i Sverige, vil det være oplagt at sætte sine penge på, at Volvo er det mærke som tager tronen for bedst sælgende bilmærke. Men i 2016 var det en anden fabrikant, som for første gang i 54 år indtog førstepladsen.

Normalt ville vi have denne slags artikler til at omhandle danske tal, men det er nu alligevel en lidt sjov historie. For med et totalsalg på hele 372.000 biler solgt i 2016, var 5,9% (21.948) fra Volkswagen, nærmere betegnet modellen Golf. Tilbage i 1962 blev Volvo også slået af tronen, og denne gang var det en Volkswagen Beetle som stak afsted med æren.

Selv hvis man lægger alle salgene sammen for modellerne V70, S90 og V90, runder salgene kun 5.7% af det samlende antal, svarende til 21.204 enheder. I følge BBC var Volvo V70 den mest populære bil i Sverige i to årtier. Men da den er blevet droppet og mærket i sig selv er gået højere op i rang, og derved blevet et mere prestige mærke, kan dét formentlig være årsagen til, at de svenske bilkøbere er gået efter de lidt billigere alternativer, da priserne ligeledes er fulgt med.

LÆS OGSÅ:
500 hk i W12 Toureg
[nggallery id=617]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.