fbpx

Audi viser ny A5 og S5 Coupé

Får evolutionært design og betydelig mekanisk og teknologisk opgradering

Audi har vist de nye modeller Audi A5 og Audi S5 Coupé, som begge får et nyt gennemgribende design og en både mekanisk- og teknologisk opgradering.

Rupert Stadler fortalte under fremvisningen, som i øvrigt blev livestreamet, at den nye A5/S5 byder på langt mere performance, bedre brændstoføkonomi og meget mere plads, samtidig med at den tager de mellemstore coupé biler til et helt nyt niveau.

Visuelt ser det ikke ud til, at der er sket de helt enorme ændringer fra den nuværende model. Men under det ydre, er der sket en del på det indre.

Ved at bygge bilen i større andele af aluminium og stærkt stål, er vægten på bilen faldet med 59 kilo. Og det er til trods for bilen er vokset med næsten fem centimeter. Det har været med til at gøre både bagagerum og kabinen større.

Motorprogrammet
Den nye Audi A5 vil kunne fås med fem forskellige motorer i Europa. Hvad det i detaljer bliver, blev dog ikke fortalt.

Stadler lovede dog, at motorprogrammet vil byde på op til 20 procent kraftigere motorer end de nuværende modeller, samt vil der være 20 procent at spare på brændstofforbruget.

LÆS OGSÅ:
510 hypper i GT S DTM safety car

Til det amerikanske marked vil Audi A5 højst sandsynligt dele motorprogram med Audi A4 Sedan. Det betyder blandt andet en 2,0-liters turboladet benzinmotor med 252 hesterkæfter. Ligesom den nye S4 Sedan, kommer Audi S5 med den nye 3,0-liters turobladet V6-motor som yder 354 hestekræfter. 0-100 klares på 4,7 sekunder. Quattro firehjulstrækket bliver standard.

Topmodellen Audi S5 Coupé vil kunne fås med en seks-trins manuel gearkasse samt en otte-trins automatgearkasse.

Masser af nye gadgets
På teknologi siden kommer Audi A5/S5 nu med større sidespejle. Derudover får den det nye ‘Virtual Cockpit’ med komplet digitalt instrumentering.

På sikkerheds siden kommer den blandt andet med ‘Exit Warning’ og ‘Pre-collision’s bremseassistent. ‘Android Auto/Apple CarPlay’ bliver en integreret del af infotainment systemet. Den nye Audi A5 bliver også den allerførste som kommer til at tilbyde det nye ‘Unlimited SIM Card’, som blandt andet kan give dig fri data i det meste af Europa, selv om du er i udlandet. Så kan du frit surfe på nettet, tjekke mails mm. via bilens ‘Hot-Spot’ funktion.

LÆS OGSÅ:
Manhart Racing M3 Coupé med 750 hestekræfter

Standardudstyr betyder nu, at LED for- og baglygter kommer med fra starten. Dertil får den blandt andet Bluetooth, ‘Audi Pre Sense City Pre-collision’ assistent og den store 7-tommer infotainment skærm.

Styretøjet er også blevet fornyet og skulle være med til at gøre A5/S5 til en komfortabel fornøjelse på motorvejen og landevejene. Det nye elektrohydrauliske styretøj skulle give en meget præcis respons.

Kan bestilles fra juli
Den nye Audi A5 og S5 forventes at blive leveret til efteråret. Og det betyder at ordrebøgerne allerede er åbne fra juli.

[nggallery id=566]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.