fbpx

Audi sætter fokus på Quattro-teknologien

Gennem 30 år har Audi været kendt for Quattro. Nu tæller det over 160 modeller

I en ny kampagne, som skal sætte fokus på det 30 år gamle Quattro system, fortæller Audi nærmere omkring deres firehjulstræk. Et system der både giver power, men også sikkerhed.

Idag findes det i mere end 160 modeller, og kom for første gang frem i 1980 da det havde verdenspremiere på Geneve biludstillingen. Den gang blev det præsenteret med den højtydende Audi Quattro model, som mange kender. Og det var nyskabende, da det den gang kun var special modeller produceret i få antal eller store terrængående køretøjer, som nød godt af firehjulstræk teknologien.

Audi Quattro var som bekendt en rallybil, og allerede på dens første officielle rally-debut satte den en førsteplads. Med finske Hannu Mikkola bag rattet, kom den i mål helt “uden for konkurrence”, da den kom i mål en hel halv time før nummer to!

Med denne sejr sættes Quattro systemet i produktion. Og den første bil som får systemet, er Audi 80 Quattro. Det sker i 1982, hvor bilen blev den første serieproduceret bil med permanent firehjulstræk.

Historien er lang, og strækker sig helt frem til idag. Audi’s Quattro modeller inkluderer nu over 160 modeller, og du kan læse meget mere om hele Quattro historien her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.