fbpx

62-årig taxachauffør tilsidesætter færdselsloven

Dømt ved Retten i Århus med bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse

En 62-årig taxachauffør fra Århus er dømt en bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse af kørekortet, beretter Østjyllands Politi her til eftermiddag.

Den ældre taxachauffør havde tilsidesat færdselsloven i krydset ved Mindet/DOKK1 i Århus, hvor han den 18 januar havde kørt lige ud i en venstresvingsbane og derefter drejet til højre, hvor der var indkørsel forbudt, for at fortsætte imod kørselsretningen over de nye letbaneskinner.

– Uanset hvor uhensigtsmæssigt man mener, et vejkryds er udformet, så skal man jo ikke tage loven i egen hånd og ignorere al afmærkning og skiltning. Netop i dette kryds kan det få fatale følger, fordi der er risiko for, at letbanen kommer kørende, siger specialkonsulent Mikhael Andersen.

Havde særlig fokus på krydset

Østjyllands Politi havde i samme periode i efteråret/vinteren øget fokus på selv samme kryds, efter at politiet oplevede mange bilister der overtrådte færdselsloven lige netop dér.

LÆS OGSÅ:
Range Rover Velar med 550 hk!

Krydset ved Mindet/DOKK1 var ofte udsat for at færdselsloven blev overtrådt og at de mange bilister totalt ignorerede den skiltning og afmærkning, som var opsat, med farlige situationer til følge. Og så blev taxachaufføren altså fanget her.

Den 62-årige taxachaufførs sag er den første af sin slags, som bliver afprøvet i retten. Men mange flere er på vej.

Som følge af dagens dom, skal den 62-årige nu til en ny kontrollerende køreprøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.