Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

62-årig taxachauffør tilsidesætter færdselsloven

Dømt ved Retten i Århus med bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse

En 62-årig taxachauffør fra Århus er dømt en bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse af kørekortet, beretter Østjyllands Politi her til eftermiddag.

Den ældre taxachauffør havde tilsidesat færdselsloven i krydset ved Mindet/DOKK1 i Århus, hvor han den 18 januar havde kørt lige ud i en venstresvingsbane og derefter drejet til højre, hvor der var indkørsel forbudt, for at fortsætte imod kørselsretningen over de nye letbaneskinner.

– Uanset hvor uhensigtsmæssigt man mener, et vejkryds er udformet, så skal man jo ikke tage loven i egen hånd og ignorere al afmærkning og skiltning. Netop i dette kryds kan det få fatale følger, fordi der er risiko for, at letbanen kommer kørende, siger specialkonsulent Mikhael Andersen.

Havde særlig fokus på krydset

Østjyllands Politi havde i samme periode i efteråret/vinteren øget fokus på selv samme kryds, efter at politiet oplevede mange bilister der overtrådte færdselsloven lige netop dér.

Krydset ved Mindet/DOKK1 var ofte udsat for at færdselsloven blev overtrådt og at de mange bilister totalt ignorerede den skiltning og afmærkning, som var opsat, med farlige situationer til følge. Og så blev taxachaufføren altså fanget her.

Den 62-årige taxachaufførs sag er den første af sin slags, som bliver afprøvet i retten. Men mange flere er på vej.

Som følge af dagens dom, skal den 62-årige nu til en ny kontrollerende køreprøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.