300 heste i familie Golf R

Ny VW Golf R Variant afsløret forud for Los Angeles Auto Show

Der er efterhånden havnet en del spionbilleder og videoklip af denne VW Golf R Variant, og nu har Volkswagen endelig trukket sløret af den forud for Los Angeles Auto Show.

Basalt set er det bare en stationcar udgave af Golf R. Men VW slår på, at bilen både har performance og god praktisk anvendelighed. Måske har de bare fulgt trop, når andre fabrikanter har bygget deres sports GTI’er i stationcar varianter, som f.eks Ford Focus ST. Det er i hvert fald første gang i historien at topmodellen af Golf, bliver bygget som stationcar.

Visuelt skiller den sig dog noget ud fra Golf R. Bagpå har den en ny R-Design bagkofanger med en højglans sort diffuser, fire krom afgangsrør og LED baglygter samt speciel nummerpladebelysning. Foran er der ligeledes en ny R-Design kofanger med større luftindtag, en ny frontgrill med R-logo samt Bi-Xenon forlygter med integreret kørelys.

I kabinen har Golf R Variant fået sportssæder med et mix af stof og Alcantara og dekorative syninger i krystal grå og med et R-logo på bagsiden af sæderne. Andre fede features i kabinen er det blå belysning, automatisk aircondition anlæg og et nyt infotainment system med en skærm i centerkonsollen. Som tilkøb kan Golf R Variant fås med en Nappa-kulfiber-læder pakke, som giver dig mulighed for flere læderkombinationer.

Under motorhjelmen fås den med en 2,0-liters TSI benzin motor med 300 hestekræfter og 380 Nm. Det er præcis det samme som hatchback udgaven. Varianten fås med en seks-trins dobbeltkoblings gearkasse og 4Motion firehjulstræk. Med dette setup kan den rende til 100 km/t på 5.1 sekunder og har en elektronisk begrænset topfart på 250 km/t. Brændstofforbruget er opgivet til 7.0 liter pr 100 km.

Golf R Variant modellen fås selvfølgelig også med alle de andre mekaniske funktioner fra den normale Golf R. Det betyder blandt andet ESC Sport stabiliserings systemet og ‘Driving Profile Selector’, som giver valget mellem Eco, Normal, Individual og Race.

Salget i Europa starter i foråret 2015, mens de første leveringer finder sted i sommeren.

 

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!