fbpx

20 år med erstatningen for Audi 80

Den erstattede Audi 80 for 20 år siden, og blev straks en bestseller

Audi har produceret A4 modellen i 20 år på fabrikken i Ingolstadt, og med mere end seks millioner solgte biler er det den mest succesfulde Audi. Da Audi A4 erstattede den succesfulde Audi 80-serie for 20 år siden, blev det straks en bestseller, og her tyve år senere fortsætter efterspørgsel efter Audi A4 – nu i sin fjerde generation.

A4 familien er stadig hjertet af Audi mærket i dag og er meget populær over hele verden. Alene af den nuværende generation (i produktion siden 2007) har Audi allerede leveret mere end to millioner biler. Efterspørgslen er særlig stærk for Audi A4 i Kina, Tyskland og USA. På det tyske marked var hver femte Audi, der blev leveret i 2013, en A4.

Mere end 500.000 eksemplarer i 2013

Audi producerede 576.680 biler i Ingolstadt i 2013, hvoraf en tredjedel var Audi A4 Limousine, Avant og Allroad quattro modeller. Mere end 40.000 yderligere enheder af A4 Limousine kørte af samlebåndet på fabrikken i Neckarsulm, da fabrikkerne i Neckarsulm og Ingolstadt har delt produktionen af A4 siden lanceringen af den fjerde generation i 2007. I mellemtiden producerer Audi også A4 lokalt for markederne i Kina, Indien og Indonesien.

På fabrikken i Ingolstadt forbereder man sig i øjeblikket til produktionen af den femte generation A4, som vil blive lanceret i 2015. Talrige konstruktionsmæssige ændringer og andre moderniseringer er nødvendige for at producere den nye model. I den nye karosserisektion i den nordlige del af fabrikken skal der for eksempel installeres mere end 1.300 maskiner såsom robotter og svejsepistoler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.