fbpx

Vinterdækkene skal stå klar – winter is coming

Vinteren kommer pludseligt i år!

Det evige problem på de danske veje, er folk der ikke kører på de korrekte dæk, når sæsonskiftet melder sin ankomst.
I år bliver formegentligt ikke anderledes, og det pludselige pres på værkstederne, får folk til at udskyde skiftet til vinterdækkene, til en dag de ikke skal stå i kø.

Det vurderer Kenneth Saust, formand for Dækimportørforeningen i Danmark:

“Sne- eller frostglatte morgener kommer typisk hvert år fra starten af november. Men kun få bilister er begyndt at skifte dæk, fordi det er så varmt lige nu, så derfor vil der komme et stort pres på dæk- og bilværkstederne,” siger Kenneth Saust, der forudser ventetider på 14 dage eller mere for at få skiftet dæk i år.

“Og det er ikke spor sjovt, hvis man hver morgen skal ud på glatte veje,” påpeger Kenneth Saust, der derfor anbefaler bilisterne at bestille tid til dækskift allerede nu.

I dækbranchen mener man ud fra dæktællinger at kunne konstatere, at mange bilister har kørt både deres sommer- og vinterdæk helt ned. Derfor er det klogt at skifte nu i stedet for at køre videre på de gamle dæk.

Vinterdækkene skal stå klar – winter is coming, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

“Udgiften til en bøde for at køre på fire ulovlige dæk er noget større end prisen for fire nye vinterdæk. Og kører man galt på en glat vej og får blot en lille bule i bilen, bliver regnestykket endnu dårligere,” siger Kenneth Saust.

Hans bedste råd er derfor at få tjekket dækkene nu hos sit dæk- eller autoværksted og sikre, at man har gode vinterdæk på, så man kan køre sikkert i de kommende måneder.

Mange dækfabrikanter tilbyder nu helårsdæk, men er de den rette løsning til hele året? Kenneth Saust oplyser, at man i Dækimportørforeningen i Danmark læner sig op ad de store udenlandske, uafhængige dæktest.

“Professionelle test viser, at helårsdæk hverken er de bedste om vinteren eller sommeren. Om vinteren er vinterdæk klart det sikreste valg. Helårsdæk er et anvendeligt kompromis. Og sommerdæk er ganske enkelt uegnede på vinterlige veje,” slutter dækimportørernes formand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.