fbpx

Mikkel Jensen: “Jeg var glad da BMW Motorsport kontaktede mig”

München. Fem meget lovende unge talenter, er blevet en del af BMW Motorsports juniorprogram

De sidder alle godt på deres karrierer, og har alle allerede en god historie bag dem. Denne gang bringes der et interview med danske Mikkel Jensen.

Da der skulle udvælges nye juniortalenter, overbeviste danske Mikkel Jensen de tyske scouts så meget, at han endda får lov til at køre BMWs M6 GT3 allerede i sit første år som juniortalent.

22-årige Mikkel Jensen har kørt Blancspain Endurance Series med holdkammerarterne Nico Menzel og Christian Krognes, for Walkenhorst Motorsport-teamet. Han fik ligeledes sin første oplevelse med “de grønne helvede”, Nürburgring Nordschleife. Mikkel Jensen vandt ligeså titlen som mester i 2014-sæsonens ADAC Formula Masters, samt har han kørt det europæiske Formel 3 mesterskab de sidste to år.

Mikkel, din karriere har været fokuseret på formula racing. Hvorfor rykker du over til GT nu?
Mikkel: “Det har altid været klart for mig, at jeg ville lave skiftet en dag, da jeg ikke har den grundlæggende finansielle støtte, som det kræver for at nå til tops i formula racing. Det har altid været en kamp at få skrabet nok penge sammen, forud for hver kommende sæson.Nogle gange virkede det som om der ingen chance var for at videreudvikle , da jeg var oppe imod seks eller syv Formel 1 støttede juniorkørere, som naturligvis havde langt mere support og en helt anden mængde muligheder. Ikke desto mindre er jeg glad for min tid i formula racing, og det har lært mig meget som bliver behjælpeligt i GT-løb.”

LÆS OGSÅ:
SPYSHOTS: BMW i8 ved København!

Hvor vigtigt er motorsport i dit hjemland Danmark?
Mikkel: “Det er naturligvis ikke lige så stort som i Tyskland. Men antallet af gode racerkørere Danmark producerer er ret vildt, når du tager landets størrelse i betragtning. Der findes ingen store racerløb i Danmark, men danske motorsportsstjerner såsom Tom Kristenden, Chris Nissen eller Jan Magnussen støtter unge danske kørere og hjælper os med at planlægge vores karrierer.”

Har du nogen for rollemodeller indenfor motorsport?
Mikkel: “Jeg har ikke rigtigt nogle rollemodeller, da jeg ikke mener den perfekte racerkører findes. All har deres styrker, og som juniorkører prøver jeg at tage alt det med mig jeg kan. Jeg synes Lewis Hamilton og Fernando Alonso er to gode eksempler, på to rigtigt gode kørere.”

Hvordan kom denne kontrakt med BMW på tale?
Mikkel: “BMW Motorsport kontaktede mig for første gang, efter jeg vandt titlen til ADAC Formula Masters i 2014. Men der havde jeg allerede sagt ja til at skifte til Formel 3. Forrige vinter havde jeg nogle problemer, med at få budgettet til at hænge sammen til denne sæson, og jeg blev lettet da BMW Motorsport kontaktede mig igen, og inviterede mig til udvælgelsen i Miramas. Jeg skulle vælge mellem to tests som var placeret på samme dato. Heldigvis valgte jeg BMW Motorsports test.

LÆS OGSÅ:
Træf på svensk - Garaget.org

Vi noterede os din Facebook-opdatering omkring præsentationen af den nye BMW M8 GTE. Drømmer du om at få chancen til at teste den bil?
Mikkel: “Det er helt klart et af mine mål. Fremtiden for GT-racing ser meget lys ud. Den har mange bilproducenter der kæmper på et meget højt teknisk og sportslige niveauer. At starte i BMW M8 GTE på Le Mas ville være en drøm for mig.”

Hvordan vil du beskrive dig selv med tre ord, både på og af banen?
Mikkel: “Jeg er en perfektionist. Det beskriver alt jeg gør. Hengivenhed til den opgave jeg får for hånden, er endnu et af mine karaktertræk. Jeg tror de to er ret godt forbundet. Jeg er også en meget positiv person.”

/Udsnit fra pressemeddelse af BMW– Originalt bragt på engelsk/

[nggallery id=717]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.