fbpx

BMW og Toyota udvikler fælles sportsvogn i 2013

BMW og Toyota udvikler sportsvogn i 2013

Toyota og BMW har netop underskrevet en aftale, der betyder et tættere samarbejde de to bilmærker imellem. Kontrakten indeholder bl.a. planer om, at en ny platform til en mellemstørrelse sportsvogn, skal være klar i år 2013.
Samarbejdet betyder altså, at BMW og Toyotas ingeniører kommer til at arbejde tæt sammen på udvalgte områder.

 

Fra sport til økologi
Aftalen spænder bredt og inkluderer mange forskellige områder.

– Fælles platform til sportsvogn i 2013
– Udvikling af en hydrogen-brændstofcelle til 2020
– Udviklingen af nye teknologier indenfor letvægtsmaterialer
– Forskning i næste generation af lithium-batterier til brug i elbiler

 

BMW-diesel i Toyota
Toyota og BMW har tidligere indgået en samarbejdsaftale som indeholdt mange af de tidligere punkter, der blot er blevet bekræftet eller hvis deadline er blevet fremrykket. med denne aftale. Et element i den sidste aftale var også aftalen om, at BMW snart skal levere dieselmotorer til Japanerne. Der bliver tale om 1,6-og 2.0-liters tyske dieselmotorer, der fra år 2014 vil være at finde i de japanske Toyotaer.

Til gengæld får BMW adgang til verdens største viden om hybridteknologi hos Toyotas ingeniører. Det skal komme BMW til gode i BMW’s nye “i”-serie af elbiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.