Kom med når vi ser nærmere på indpakningen af en F430 CS!

 

Folie Ferrari

Hos RTT til Ferrari indpakning
Vi er taget et smut til Herlev, hvor firmaet RTT holder til. Her pakker man normalt en masse hyrevogne ind i folie, men i denne uge var er en speciel gæst forbi butikken.

Det handler naturligvis om denne røde, eller skulle man kalde en sort-hvide, Ferrari F430 Challenge Stradale baneracer, som skal pakkes ind i folie.

Vi har helt eksklusivt fået lov at følge arbejdet med Anders Sørensen, som er RTT’s folie ekspert.

 

Tager normalt en dags tid
Lige med denne Ferrari, tager det ekstra tid. Man gør mere for at få alle detajlerne fuldendte, og derfor tager denne folieindpakning omkring tre dage.

Normalt kan det klares på en dag, på biler der kategoriseres som almindelige familie sedan’er. Prisen for sådan en omgang, er 10-12.000 kroner, alt efter materialevalg.

 

Husk at vaske inden du går i gang
Hvis du selv vil begive dig ud i en folie indpakning, så fortæller Anders at du skal huske at vaske bilen grundigt.

“Ligegyldigt hvad for en bil det er, så er det vigtigt at man får renset godt og grundigt for skidt helt inde i listerne. Ellers kan man se det efter indpakningen.”

Folien holder ikke for evigt. Men ofte holder den længere tid end brugeren har behov for. Alt efter kvalitet, går de helt op til 12 år på vedhæftsningsgarantien, men de almindelige folier man ofte arbejder med holder seks til otte år. Og det er jo mere end brugeren har behov for, eftersom mange skifter deres biler ud efter to til tre år.

 

Varmer folien op
Det er jo ikke maling, og derfor er det vigtigt at man lige varmer folien op. For at få en flot finish, kører man rundt i kanterne på bilen med fingeren. På den måde kan den strække sig, og den bliver derved nemmere at arbejde med.

Der findes ikke nogle specielle teknikker. Meget af arbejdet kommer med erfaring. Folierne er tilmed forskellige, så nogle er mere egnede til opgaver end andre.

 

[youtube]bqWI_mjsR9k[/youtube]

 

Du bestemmer selv designet

Hvis du har nogle ideer selv eller modet på at tegne, så kan du sagtens komme med dit helt eget design. Hos RTT vil de dog lige gå ind og vejlede lidt, i form af justeringer.

 

Mat er populært – men ikke mat-sort
Det har tidligere været populært at pakke biler ind i matsort folie. Men efterhånden er det lidt på vej tilbage, hvor i mod andre matte farver er på vej frem.

Mathvid, matgrå, matgrøn og folier med metaleffekter i, er på vej frem. Blandt andet grå med forskellige nyancer er hot, eller kulfiberlook på detaljer som skærme, kofangere og andet er noget der er efterspurgt. Kulfiber folien kan tilmed fås både i grå og hvid, så det ikke kun er sort kulfiberlook.

Se meget mere om foliemulighederne, hos RTT.dk.

[nggallery id=684]