Derudover kan god vedligeholdelse få din bil til at se ud som ny, hvad end det er en nyere eller ældre model. Tjek bilgalleri ud for at finde inspiration til, hvor stor forskel det kan gøre, hvis din bil vedligeholdes godt.

I bilgalleriet er billerne ofte utrolig velholdte, og det er nemt at se, hvor stor en forskel det gør for bilens udseende – og naturligvis også dens ydeevne. I det følgende kan du læse en række tips til, hvordan du sørger for at holde din bil i god stand.

Vask ofte din bil

Det er vigtigt at få vasket bilen ofte. Dette er ikke kun gavnligt i forhold til, at din bil ser ren og pæn ud på daglig basis; det sørger også for, at du undgår rust og ridser i lakken.

Faktisk kan skidt over tid ætse lakken på bilen, hvilket resulterer i grimme skader, der i værste fald kan betyde en omlakering af bilen.

Om vinteren, er der særligt vigtigt at få vasket bilen jævnligt, da vinterens salt, kan give permanente rustskader. Find altså bilshampooen frem lidt oftere end du tror for at forlænge din bils levetid.

Vær opmærksom på din undervogn

Om vinteren er det ligeledes vigtigt at være opmærksom på at vedligeholde din undervogn, som er særlig modtagelig for rustskader, når salt dækker vejene.

Derfor er det en god idé at få lavet en rustbehandling hos mekanikeren inden vinteren for alvor tager fat. Behandlingen er kemisk, og beskytter din bil fra rustdannelser, hvor den er allermest udsat.

Det kan således ofte sparer dig en del penge i det lange løb, da sådanne skader på en bil kan være dyre og i værste fald permanente. Mistænker du, at din bil allerede har fået rust, er det vigtigt at tage den forbi en mekaniker og få det undersøgt hurtigst muligt.

Tjek dit dæktryk

Det er altid en god idé at tjekke dit dyktræk jævnligt, da dine dæk taber luft af sig selv over tid. Faktisk skal det helst tjekkes en gang om måneden, hvis du vil være på den sikre side.

Du kan finde din bils korrekte dæktryk i instruktionsbogen, så du ved præcis, hvor meget luft dine dæk kræver. Mister dine dæk for meget tryk, kan det lede til slitage og altså forringe deres levetid.

Derudover påvirker lavt dæktryk benzinøkonomien, og der er altså penge at spare, hvis du sørger for at tjekke dine dæks tryk.

Sørg for at bilen ikke får for meget fugt

Vedligeholdelse af den indvendige del af bilen, er lige så vigtigt som det udvendige. Her er det særligt fugt, der kan blive et problem. Fugten kan ligesom salt være skyld i rustskader, og det er derfor vigtigt at sørge for, at der altid er relativt tørt i din bil.

Holder du parkeret i garage, er et godt tip altid at lade et bilvindue stå en smule åbent. Generelt er det vigtigt at få luftet ud i bilen, når du har mulighed for det. Er det en tør dag, er det således klogt at holde et vindue åbent, når du er parkeret i indkørslen.

Sommetider kan det være din gulvbeklædning, der er blevet fugtigt af forskellige årsager – er dette tilfældet, er det særligt vigtigt, at du tager den helt ud af bilen, og lader den blive helt tør, før du lægger den ind igen.

Tag dig af dine fælge

Vedligeholdelse af fælge er noget mange glemmer, men det kan være vigtigt for at forlænge deres levetid. Samtidig kan rene fælge være med til at sørge for, at bilen generelt ser nyere og pænere ud. Du kan enten vaske dem på normalvis, når du gør resten af bilen ren.

Ellers kan det være en god idé en gang imellem at give dem en sandblæsning. Ved sandblæsning fjernes al slags skidt inklusiv eventuelle lakrester.

Samtidig fjerner blæsningen begyndende rust, så levetiden forlænges betydeligt. Sandblæsningen gør fælgene klar til en ny overfladebehandling, der gør dem mere slidstærke og mindre modtagelige overfor rustskader og lignende.