Volvo var på vej hjem gennem Danmark med deres kommende XC40, da vi fik et tip om konvojen

Det var vores nye skribent Jacob Lind, der på et firmajob i Jylland her til morgen spottede en konvoj af prototyper på modsat retning af motorvejen. Hvilke biler det var, var han ikke klar over, men med beskrivelsen fandt vi frem til det måtte være den kommende Volvo XC40. Så undertegnede tog til motorvejsafkørslen, og ventede. Og det gav pote!

Fire eksemplarer af den kommende Volvo XC40 kom kørende, i retning mod Sverige. Derfor havde de nok været til tests et sted i Tyskland, da det ikke ligefrem længere er sæson for vintertests i den nordlige del af Sverige.

Når XC40 kommer på markedet, bliver det den første nogensinde i dette segment, og samtidig Volvo’s mindste crossover. Den får sin debut allerede om få måneder, men det betyder ikke at Volvo har lyst til at tage mere af sløringen af bilerne, for at skjule de sidste detaljer helt frem til lancerings dagen.

Klapbord som tillæg
På interiørdelen, som vi desværre ikke kan se på disse billeder, er det tidligere blevet afsløret af hele designet og opsætningen af instrumentbordet bliver en blanding af både XC90 og V90 designet. Du får et komplet digitalt instrumentering med den store lodrette 9,2″ touchskærm i midten og de store luftdysser, som du kender fra de andre modeller. Rattet skulle efter sigende ligne noget der bliver taget fra R-Design modellerne, med lidt små ændringer.

Til bagsædepassagererne ser det også ud til, at der er masser af benplads ligesom det er blevet spottet at forsæderne havde små klapbordet monteret til bagsæde passagerrene, som måske ender med at være en tilkøbs mulighed.

Volvo XC40 blev allerede introduceret tilbage i marts på Geneve Motor Show, hvor den blev afsløret under navnet 40.1 Concept. Og fra det design til det endelige, kommer der nok ikke til at være ret langt. Til forskel er der dog, at koncept bilen har en stor C-stolpe bagerst, som er blevet erstattet af et vindue. Det betyder at XC40 højst sandsynligt får tre rækker sæder, og så ser det ud til at konceptbilens frække dørhåndtag (hvor det bagerste er monteret højt oppe), bliver erstattet af mere konventionelle dørhåndtag.

Skal tage kampen op mod de tyske rivaler
Når Volvo XC40 kommer på markedet, skal den tage kampen op mod de tyske rivaler fra Audi, BMW og Mercedes-Benz. Det bliver i segmentet hvor du finder BMW X1, Audi Q3 og Mercedes-Benz GLA.

Volvo XC40 bliver bygget på en ny CMA-platform som den første, hvorefter op mod 40 andre modeller bliver bygget på den platform herefter så som S40 Sedan der skal kæmpe mod A3 Sedan og CLA. Dertil er der planlagt at blive bygget en V40 Country Cross i de følgende år.

Netop som man skulle tro, at det ikke kunne blive mindre, så har Volvo tidligere afsløret en 20-serie model er på programmet. Det kunne meget vel betyde, at der også kommer en XC20 på markedet, som er en endnu mindre version end XC40.

Kommer på markedet sidst på året
Det siges at Volvo ikke vil vise bilen frem på mange motorshows, så man kan formentlig ikke forvente at se den på Frankfurt Motor Show til september. Volvo har nemlig fortalt, at de kun tager til Detroit, Geneve og de asiatiske Shanghai og Beijing shows. Dertil forventes det, at svenskerne vil afholde deres helt eget show, som de gjorde det med V90 Cross Country sidste år.

Når den lander på markedet vil den kunne købes med et udvalg af tre- og firecylindret motorer, som alle vil være turboladet. Motorprogrammet topper ved en T5 Twin Engine hybrid udgave, som højst sandsynligt bliver en blanding af diesel/benzin motor med tilsluttede elektriske motorer.

Volvo XC40 får sin debut til efteråret, og går i produktion fra fabrikken i Ghent i Belgium. De vil kunne købes inden slutningen af i år eller tidligt i 2018.

[nggallery id=671]