Læserbilleder viser den kommende BMW X7 og BMW Z4, da de blev fanget på en rasteplads i Tyskland

Foto: Søren Juul

En af vores faste læsere, lastbilchaufføren Søren, er i øjeblikket i gang med at køre de tyske motorveje tynde i hans autotransporter. Og det betyder, at han ret ofte ser prototper, som han er så flink, at sende direkte hjem til os.

Denne gang har han været på en rasteplads ved en tankstation, hvor både den kommende BMW Z4 Cabriolet og den store SUV BMW X7 holdt parkeret. Chaufførerne var ikke glade, da han sprang frem med kameraet. Men det kan de jo ikke gøre meget ved, når de befinder sig i offentligt rum.

2019 BMW Z4 Cabriolet

Deler platform med Toyota Supra

Når den nye BMW Z4 Cabriolet skal bygges, kommer der til at foregå på Magna Steyr i byen Graz i Østrig. Produktionen er sat til at begynde, i slutningen af 2018. Om de så samtidig skal være bygherre for den kommende Toyota Supra vides ikke, men det kunne de formentlig godt ende med at blive, da de to biler deler samme platform.

BMW er allerede i gang med at lave små teaser videoer og billeder af den kommende Z4, ved at vise topmodellen frem – BMW Z4 M40i.

Under hjelmen får den en turboladet rækkesekser under hjelmen, bremser fra M-afdelingen, adaptive støddæmpere, en lavere frihøjde og mere sportslige hjul. De lidt mere normale varianter af BMW Z4 er tidligere blevet rygtet, at de vil få en turboladet motor med fire cylinder som yder 180 hestekræfter i udgangsmodellen S20i, samt 250 hestekræfter i S30i-varianten.

Vores spionbilleder viser desværre ikke kabinen på bilen, men tidligere billeder har vist at Z4 får digital instrumentering, med det seneste ‘Operating System 7.0’ version af iDrive.

Når den nye BMW Z4 Cabriolet skal lanceres, vil BMW gerne gøre det på et helt unikt event. Det skal finde sted denne sommer, mens bilen så bliver præsenteret igen senere, når Paris Motor Show går i gang til oktober.

Sidste år blev konceptbilen af BMW Z4 præsenteret til Monterey Car Week på Pebble Beach.

Se billeder af bilen i galleriet herunder.

[nggallery id=867]

2019 BMW X7

Skal slå Mercedes-Benz GLS

Hvad angår den noget større SUV, den kommende BMW X7, som skal tage kampen op mod rivalen for første gang nogen sinde, Mercedes-Benz GLS.

Den store SUV er på billederne forklædt i prototype folie, så den dækker de fleste detaljer. Men mange ting går igen fra konceptet, som blev vist frem tilbage på Frankfurt Motor Show i september.

Selvom det er svært at se alt for meget at bilens endelige design, så kan man på fronten se den store grill, som nærmest er lige så bred som den er høj. Lygternes design ser mere konservative ud, end de gjorde på konceptbilen. Faktisk ender de nok med at blive i stil med Z4-modellen og 8-Seriens lygtedesign.

Det er lidt uklart hvilken variant modellen på vores billeder er. Men fra fotografen siges det, at 2019 BMW X7 lød helt vildt. Derfor er der grobund for at formode, at det måske var en af M-Performance modellerne, som vores fotograf spottede.

Hvis det viser sig at være den, grundet f.eks de store bremser og afgangsrør, så er det indirekte blevet bekræftet at den får en 4,4-liters V8 motor med omkring 450 hestekræfter. På modsat ende af modelrækken kommer der også en hybrid-variant, som eftersigende skulle have en 320 hestes motor, fordelt ud på både en elektrisk motor samt en 2,0-liters turboladet motor med fire cylinder.

Præmieren på den kommende BMW X7 kommer til at ske i slutningen af året, formentlig på dette års Los Angeles Auto Show. Derefter kommer de første modeller på markedet i starten af 2019, mens en yderligere endnu større BMW X8 SUV-model er blevet rygtet, skulle komme på markedet, i 2020.

Se billederne af bilen i galleriet herunder.

[nggallery id=869]