Superbilen der satte en omgangstid på Nürburgring i 2009, på 7:11.57

For snart 10 år siden skete der noget på Nürburgring, som nærmest ingen lagde mærke til. Superbilen satte en omgangstid på 7 minutter 11 sekunder og 57 hundrededele, som må siges at være meget hurtigt! I dag går næsten alle bilfabrikanterne op i, at bygge en gadebil som kan sætte den hurtigste tid, på selv samme bane. Og det får stor mediebevågenhed, hver eneste gang.

Idag hører man ikke meget fra samme bilfabrikant, Gumpert, men det lykkedes dem at lave denne superbil, som nu er sat til salg. Og faktisk, er det præcis den samme bil, som satte omgangstiden tilbage i 2009, den 13 august.

Og nu kan bilen blive din!

Til salg på auktion

Under motorhjelmen lægger en stor Audi-motor med bi-turbo på en 4,2-liters V8 motor. Den yder hele 691 hestekræfter, som selv den dag idag er et temmelig stort tal. Men det er nok de færreste som har råd til den store superbil, der sælges for 333.000 Euro. Og husk nu på, at det er uden danske afgifter. Puha!

Via baghjulstræk og sekventiel gearkasse og 1.200 kilo i egenvægt, rammer 100 km/t på bare tre sekunder! Topfarten sættes ind på svimlende 360 kilometer  i timen!

Tilbage til Nürburgringen. Her har der siden 2009 været sat en lang række af nye banerekorder, hvor der i øjeblikket er en rekord på 6 minutter og 47,3 sekunder. Denne rekord er sat af den nye Porsche 911 GT2 RS.

Men der er også andre biler, som dog ikke er gadebiler, der har sat hver deres hurtige tid. McLaren P1 LM satte en omgangstid på bare 6 minutter og 43,2 sekunder, mens den specielle Nio Ep9 ramte en omgangstid på 6 minutter og 45,9 sekunder. Disse to modeller tæller dog ikke med i de officielle omgangstider, da det som sagt ikke er biler der bliver produceret til gadebrug.

Med den nye bil fra Mercedes-AMG, Project One, har Mercedes’ fortalt at de vil gøre alt for at slå rekorden. Og de vil ikke bare gå efter rekorden for gadebiler, de vil også tage den aller hurtigste tid, sat af Stefan Bellof den 28 maj 1983. Den gang kørte han i en racerbilsudgave af Porsche 956. Men måske kommer Lamborghini det hele i forkøbet, når deres kommende Lamborghini Aventador Supuerveloce Jota kommer på markedet!

Skal du have fat i denne unikke Gumpert Apollo, så skal du en tur forbi Classicdriver.com lige her.

[nggallery id=794]