Politiet efterlyser en mulig tyvebande, som i øjeblikket er aktuelle med en stribe indbrud i kassevogne

Politiet i Nordjylland efterlyser vidner, der kan komme de mange indbrud og tyverier til livs i Aars området og omegn. Her hersker muligvis en tyvebande i øjeblikket, som begår indbrud i især en lang række kassevogne, med stjålet værktøj som resultat.

Den ansvarlige efterforskningsleder i Nordjyllands Politi Anders Uhrskov, fortæller:

”Vi mener, at der kan være tale om omrejsende udenlandske kriminelle, der i øjeblikket er aktive i området omkring Aars,” siger han.

Ser man noget, opfordrer Politiet i Aars og resten af Vesterhimmerland, at man straks kontakter politiet på 114 hvis man ser noget mistænkeligt. Det kan både være personer man ikke kender, eller biler man ikke har set før.

”Og man skal være opmærksom på, at de ikke nødvendigvis kører i udenlandske køretøjer. Vi har grund til at tro, at de bevæger sig rundt i danske biler,” forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i øvrigt i næste åndedrag oplyser, at tyverierne foregår enten ved, at gerningsmændene knuser en siderude og får adgang til køretøjet, eller ved at de skærer hul i døren under låsen.

Formentlig sket for få dage siden

De mange indbrud og tyverier er formentlig sket i perioden 16. – 17. oktober 2018, hvor mindst fem tyverier fra varebiler er sket i Aars. Og der kan komme endnu flere meldinger, når borgerne begynder at vende tilbage fra ferier og fridage, tilføjer han.

Sådan er tyverierne foregået
Mellem 16. og 17. oktober gik det ud over en varebil parkeret på Solvænget, hvorfra der dog ikke blev stjålet noget; til gengæld fik to andre varebiler parkeret på samme vej i samme tidsrum også brudt deres sidedøre op, og fra den ene varebiler kunne man stjæle en større mængde værktøj, blandt andet slagboremaskine, skruemaskiner, rotationslaser og slagnøgle. Den anden blev rippet for batteriværktøj og kasser med el-materiale.

Mellem 16. og 17. oktober blev en varebil på Hans Egedes Vej brudt op – og igen blev der stjålet værktøj, herunder boremaskiner.

På Højtoften fik en varebil mellem 12. og 17. oktober knust sin siderude, hvorefter der blev stjålet Hilti elværktøj, bærbar og ipad.

GODE RÅD MOD TYVERI FRA VAREBIL
• Undgå at opbevare dyrt værktøj og udstyr i din varevogn

• Lad vær med at parkere på øde, mørke steder uden trafik

• Parker i en garage – eller et sted, hvor det er svært at komme til varevognens side- og bagdøre

• Sørg for, at man ikke kan kigge ind i varerummet udefra.

• Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen

• Installer gerne særligt sikringsudstyr, fx vinduesgitre og sikkerhedslåse

• Mærk dit værktøj – synligt eller usynligt

• Sæt klistermærker (både på dansk og engelsk) på din bil, hvor der står, at værktøjet er mærket.

• Fortæl politiet, at du dit værktøj er mærket, hvis du udsættes for tyveri

• Og hav gerne en ajourført liste over dit værktøj med mærke, serienummer – tag eventuelt billeder af dit værktøj.