Igen i år skal der køres lovligt gaderæs i Storkøbenhavn, når Racedays.dk vender tilbage med hele tre arrangementer i denne sæson.

Og det første arrangement finder sted allerede i næste uge, hvor du på den 4. maj 2019 kan deltage med din bil fra klokken 14-20 på Avedøre Holme.

Ulovligt gaderæs hærger i forstæderne

Når sommeren er på vej, kommer diverse biltræf i gang. Og det er allerede noget som har fundet sted i Høje-Taastrup kommune, hvor et gigantisk biltræf fandt sted for nogle weekender siden, og skabte enorm kaos. Det kan du læse om lige her.

LÆS OGSÅ: Flere mister kørekort efter weekendens store biltræf

De store biltræf ender som ofte med, at de mange deltagere mødes i forskellige industriområder i forstæderne, og kører ulovligt gaderæs.

Ifølge Racedays.dk har borgmesteren fra Høje-Taastrup kommune fortalt til Tv2 Lorry, at han ikke agter at lave et lovligt alternativ i Storkøbenhavn, til trods for den enorme interesse der er på dette område. Så derfor træder Racedays.dk nu til for andet år i træk, og afholder disse arrangementer.

Du kan finde borgmesterens udtalelse, på dette klip.

Kør ræs på 201-meter

Når Racedays.dk kommer til København med deres arrangementer, så køres der i industrien på Avedøre Holme.

Her har man arrangeret en 201-meter lang bane til at køre ræs på, som også indeholder de nødvendige 300 meters nedbremsnings forhold.

Det betyder du kan køre lovligt med din bil her, da færdselsloven midlertidigt er ophævet under arrangementet. Og derved kan du undgå at få bøder, miste kørekortet eller få konfiskeret bilen.

Sidste års arrangementer var velbesøgte, og forhåbentlig vil det være med til at andre kommuner åbner øjnene op for, at det rent faktisk Godt kan lade sig gøre at komme den ulovlige gaderæs til livs.

LÆS OGSÅ: Se billeder og artikler fra tidligere Racedays.dk events

Bliv Danmarksmester i Streetrace

Til disse arrangementer stilles der krav til sikkerheden. Det betyder at fører af bilerne altid har styrthjelm på og tilskuerne er afskærmet med betonklodser. Det betyder dog ikke, at man står langt fra de kørende biler. Tilskuerne kommer helt tæt på, og man opnår derved en “følelse”, som de fleste fristes af ved det ulovlige gaderæs.

Første arrangement er som sagt allerede i næste uge, men de to følgende arrangementer finder sted den 24. august 2019 samt den 14. september 2019.

Alle tre arrangementer i hovedstaden indgår i den globale tunering, DMStreetrace. Her kan alle de ekstra dedikerede bilister dyste i kampen om at blive Danmarksmester. Det kræver dog at du tager med rundt i landet, hvor de andre arrangementer finder sted.

Allerede i ugen op til sæsonstarten, er der over 40 tilmeldte kørere. De forskellige bilister dyster i tre forskellige klasser, om at kunne kalde sig Danmarksmester i Streetrace.