Skrot din gamle dieselbil, og få 5.000 kroner i hånden. Ny pris skal få 36.000 biler væk fra vejene

Fra denne uge kan du nu få hele 5.000 kroner i lommen, hvis du vælger at skrotte din gamle dieselbil. Det er en ny mulighed, som skal få 36.000 gamle biler væk fra vejene i Danmark.

Regeringens forhøjede skrotpræmie er trådt i kraft i fredags i sidste uge, og er en midlertidig forhøjelse for dieselbiler fra før 2006. Tidligere kunne man få 2.200 kroner, for sin tilsvarende bil. Formålet er, at sætte skub i afskaffelsen af de miljøskadelige biler.

“- Vi skal have de mest forurenende køretøjer væk fra gaden, og derfor har regeringen indført en større belønning, hvis man træffer et grønt valg og skiller sig af med sin gamle dieselbil hos en autoriseret autoophugger.

– Vi regner med, at der vil blive skrottet omkring 36.000 gamle dieselbiler under ordningen, hvilket vil betyde, at vi får langt mindre luftforurening i Danmark, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).”

De ældre biler er de værste

Det er de ældre dieselbiler, som er nogle af de største udledere af de farlige NOx gasser samt skadelige partikler. Derfor blev Regeringen sidste efterår enige med Dansk Folkeparti om, at sætte skub i processen med at få de gamle biler væk fra de danske veje. Det foregik i forbindelse med en aftale, som parterne indgik i finansloven for i år.

I Danmark er der omkring 150.000 dieselbiler fra denne årgang, og til hele projektet er der sat 100 millioner kroner. Og skal du af med din bil med disse kriterier, så skal du være hurtig. For det er efter først-til-mølle princippet, at ordningen køres igennem.

“- Den forhøjede skrotpræmie er åben, så længe der er penge i puljen.  Så hvis man har en gammel dieselbil stående i indkørslen, vil jeg opfordre til, at man benytter muligheden for at få lidt ekstra penge med hjem fra autoophuggeren.

– 2800 kroner ekstra er trods alt en sjat, der kan mærkes i de fleste husholdningsbudgetter, siger Jakob Ellemann-Jensen.”

Dieselbiler fra før 2006, afgiver i gennemsnit cirka fire gange så meget NOx og flere partikler, end nye dieselbiler.