For andet år i træk kommer der et lovligt alternativ til gaderæs-miljøet i Storkøbenhavn

Pressemeddelelse

Racedays.dk afholdt to arrangementer på Avedøre Holme sidste år, hvor deltagere var mødt
talstærkt op i deres biler for at få mulighed for at køre stærkt, uden at skulle holde udkig efter politiet.

Lovligt gaderæs i Storkøbenhavn har netop været efterspurgt de senere år, da deltagerne mangler
et sted hvor de kan dyrke deres sport og interesse for biler, i fred for politiet. Og det er muligt til disse arrangementer, da færdselsloven midlertidigt er trådt ud af kraft, hvilket betyder at kørerne ikke risikerer at få bøder, miste kørekortet eller deres bil.

Ulovligt gaderæs er i Storkøbenhavn og i resten af landet et problem, hvor der til tider sker personskade. Det betyder at det er en ressourcekrævende omgang hver gang disse lovlige arrangementer finder sted, fordi der bliver lagt så meget arbejde i sikkerheden for ikke mindst tilskuerne, men også de mange fartglade deltagere.

SE OGSÅ: Her er alt fra de tidligere arrangementer

Udsolgt sidste år

De to lovlige arrangementer sidste år, skulle i første omgang vise hvor stor opbakning der er til det lovlige alternativ til ulovlig gaderæs, og opbakningen var stor. Der ikke var plads til flere kørere.

Derfor har Racedays.dk i år fået tilladelse til at afholde hele tre arrangementer i Storkøbenhavn, nærmere betegnet på Avedøre Holme. Det betyder at endnu flere kan dyrke deres sport og hobby, under ordnede forhold.

De tre arrangementer kommer til at foregå 4. maj, 24. august og 14. september på Kystholmen i tidsrummet 14-20, hvor der bliver dystet på en 201 meter lang strækning, med efterfølgende 300 meter til nedbremsning.

Formålet med streetrace arrangementerne er først og fremmest at fremme sikkerheden for kørerne og for tilskuerne. Eksempelvis stiller Racedays.dk krav om, at kørerne altid har styrthjelm på når der køres.

Tilskuerne er afskærmet ved hjælp af betonklodser. Men alligevel kommer tilskuerne helt tæt på bilerne – ligesom til de ulovlige gaderæs.

I galleriet herunder kan du se billeder fra sidste års arrangement.

[nggallery id=792]