Den kommende Lamborghini Huracan Performante, har via sit vægttab, øget power og specialudviklede undervogn, sat rekorden på Nordschleife for hurtigste fabriksproducerede gadebil.

Der er sat en ny rekord på Nürburgring for fabriksproducerede gadebiler. Denne gang er det den kommende Lamborghini Huracan Performante, som har sat tiden.

Med en tid på 6:52.01 minutter, tog testkøreren Marco Mapelli titlen, den 5 oktober 2016. Det er dog først nu, at Lamborghini har været ude og fortælle nyheden. Som led i beviset på rekorden, har de derfor også udgivet en video, som viser den hurtige omgang.

Nogle af de ting der gør Performante så hurtig, er bilens nyudviklede aktive aerodynamiske dele. Dertil kommer en lang række kulfiber dele og et vægttab, som alt sammen i samarbejde med de stærke Pirelli Trofeo R dæk, har gjort at bilen har taget titlen. Det er i øvrigt de samme dæk, som kommende ejere af bilen, får bilen leveret med.

Selvom Lamborghini ikke har været ude og fortælle endnu, hvad bilen kommer til at yde, så påstås det at bilen får en 5.2-liters V10-sugemotor med lidt øget tuning, som har øget kræfterne med 25-40 hestekræfter og omkring 41 Nm.

Førhen var det ellers Porsche som havde rekorden, med deres Porsche 918 Spyder. Den havde en omgangstid på 6 minutter og 57 sekunder. Men chancen for at rekorden falder yderligere ned, er stor. Der er nemlig flere hold som er klar til at sende hurtige biler rundt på Ringen. F.eks har producenten bag den nye Glickenhaus sagt, at de vil sende deres bil en tur dertil, hvor de vil se om de kan nå målet på 6 minutter og 30 sekunder. Holdet bag Elemental RP1 har også været ude og true med, at de vil sætte en rekord på 6 minutter og 48 sekunder, i deres to-personers åbne sportsvogn, mens en crowdfunding kampagne i øjeblikket er i gang, der kan ende med at sende en Viper ACR rundt på Ringen, hvis alt går hjem.

Når Geneve Motor Show i år går i gang, så vil den kommende Lamborghini Huracan Performante være på plads. Så vær klar i næste uge, når de officielle billeder og annonceringer begynder at finde sted!

[nggallery id=642]