I sidste uge blev der afholdt ‘Summermeet’ fra ‘Striben Køge’, på en parkeringsplads ved Jem & Fix. Masser af mennesker kom og deltog, og viste deres flotte biler frem og sparkede dæk. Senere på aftenen blev det dog rykket til parkeringshuset ved Køge Station, hvorefter at naboer og andre sendte klager til kommunen og politiet, som måtte rykke ud og afvise en enkelt bilist.

Men det har fået Køge Kommunes formand for Teknik- og Ejendomsudvalg, Erik Swiatek, til at kigge nærmere på “problemet” og mødes med de unge, for at finde ud af hvad kommunen reelt kan tilbyde dem. Det skriver netavisen SN.dk.

SE OGSÅ: Galleri fra aftenen i Køge

Efter den store debat på blandt andet Facebook, er Erik Swiatek og vicepolitiinspektør John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi blevet enige om, at man bør mødes med de unge og finde et sted, hvor der i ro og mag kan vises biler frem – og eventuelt kigge på et sted, hvor der kan køres lovlig ræs hvis forholdene er som de skal være.

Erik Swiatek kan ikke garantere noget på forhånd, men han er villig til at gå i dialog med ‘Striben Køge’, om at finde en god løsning for alle parter.

Erik fortæller til SN.dk, at kommunen ved et eventuelt ræs-sted ikke skal ende med at stå for forsikringsansvaret, og at han udmærket godt er klar over, at deltagerne i disse biltræf ofte ikke blot vil kigge på biler.

Hvis vi gik til fodbold mødtes vi i klubhuset

For at understrege ligheden mellem det at dyrke fællesskabet omkring sine biler og mange andre sportsgrene, fortalte en af de unge at hvis de spillede fodbold, så mødtes de jo bare i klubhuset. Gik man til svømning, så var det i svømmehallen. Med bilerne er man nødt til at mødes på parkeringspladser eller i p-huse.

John Jensen fortæller, at det ville være nemt bare at afvise de unge, og så var det ikke længere deres problem. Men i stedet for at gøre den slags, så vil man nu gerne i dialog.

Invitation er nu sendt videre, og mødet kan finde sted fra efter uge 32.

Du finder vores galleri og artikel fra aftenen, lige her.