Under Civic Type R Challenge 2018, satte Jenson Button femte og sidste rekord for Honda

I den femte og sidste planlagte serie af jagt på omgangs-rekorder rundt om i Europa i 2018, blev der sat en ny rekord på 2 minutter og 10.19 sekunder, for en forhjulstrukket produktionsbil på Hungaroring GP Circuit racerbanen i Ungarn. Den tid blev sat i  den nye Honda Civic Type R, med Formel 1 verdensmesteren og nuværende NSX Super GT racerkører bag rattet, Jenson Button. En racerbane som har en speciel betydning for Button, i og med han vandt sit første Grand Prix i sin karriere her med Honda, tilbage i 2006.

Hungaroring racerbanen er 4,38 kilometer lang, med sving på 180-grader. Komplekse chikaner er med til at gøre banen en af de mest tekniske i Europa. Men med den nye Honda Civic Type R’s undervogn og styretøj, kunne han komme gennem udfordringerne og sætte en ny rekord.

Som kommentar til den nye rekord, fortæller Button:

““We came here to the Hungaroring, where I won my first F1 race in 2006 with Honda, to set a new front-wheel drive production lap record in the new Type R, and I’m very happy that we did it!”

Button fortæller også, at han er vild med bilens manuelle gearkasse. Ikke mange biler kommer med manuel gear idag, så derfor var det fedt at køre en bil med manuel, da det giver en meget bedre kontakt med bilen, fortæller han.

Satte en ligende rekord tidligere

Honda har tidligere sat en ligende rekord på samme bane under næsten de samme forhold, tilbage i 2016. Det skete med den daværende Honda Civic Type R. Med den nye rekord er Honda oppe på fem rekorder, med Civic Type R, i klassen for forhjulstrukne produktionsbiler. Tilbage i april 2017 tog bilen f.eks rekorden på Nürburgring, med en tid på syv minutter og 43.8 sekunder.

De andre fem rekorder blev sat som følger;
– WTCR racerkøreren Tiago Monteiro satte rekorden på 2 minutter og 01,84 sekunder, på Estoril racerbanen i Portugal
– BTCC legenden Matt Neal satte hurtigste omgangstid på 2 minutter og 31,32 sekunder, på Silverstone i England
– Japanske Super GT stjernen, Betrand Baguette, satte hurtigste tid på 2 minutter og 53,72 sekunder på Spa-Francorchamps i Belgien
– WTCR køreren, Esteban Guerrieri, satte tiden 2 minutter og 1,51 sekunder på Magny-Cours GP banen i Frankrig

[nggallery id=892]