Foto: Brian Levisen

Videoen viser projektet tage form

Brian er en af vores faste følgere, og i øjeblikket befinder han sig på Manhatten i USA. Og da han går en tur ned af en af de mange gader, støder han pludselig på et PR-Team, som er i gang med at skyde reklamebilleder af den meget sjældne Nissan GT-R, i denne unikke ItalDesign GT-R50 udgave!

I videoen herover kan du se, hvordan projektet er blevet til. Her kan man blandt andet se hvordan holdet bag produktionen former paneler med hånden, med værktøj de selv har udviklet.

Fejrer 50-året med Nissan

Den noget specielle variant blev bygget som symbol på 50-års fødselsdagen fra Nissan for GT-R modellen, mens man hos ItalDesign samme dag fyldte 50 år.

Derfor slog de sig sammen, og fik bygget denne ItalDesign GT-R50 model.

Det markante anderledes design på bilen, betød at den fik en lavere taglinje (54 millimeter), en helt ny bagende med sprit nye baglygter og en masse guld detaljer.

Baglygterne på modellen er helt specielle – de er nemlig 3D-printet.

På interiørdelen er der også kommet masser af ændringer til. Designerne har givet bilen et mix af matte- og blanke kulfiber detaljer rundt om i kabinen, som man blandt andet finder på centerkonsollen, instrumentbordet og dørpanelerne. Dertil er der kommet masser af læder og Alcantara på de forskellige dele i kabinen.

Bygget på en 2018 Nissan GT-R Nismo

Helt til at begynde med, havde ItalDesign GT-R50 sin oprindelse fra en 2018 Nissan GT-R Nismo. Men siden hen, er der sket rigtig meget med bilen.

GT-R50 har fået opgraderet sine turboer fra en GT3 racerbil, den har fået større intercoolere, nye knastaksler og andre opgraderinger, som til sammen giver bilen en ydelse på hele 710 hestekræfter og 780 Nm!

Bilen bruger stadigvæk den seks-trins gearkasse, som dog er blevet forstærket. Differentialespærrene er også blevet forstærket, ligesom bilens drivaksler har fået en opgradering for at kunne håndtere den øget power.

Bilstein står for undervognen og gør bilen stabil, mens Brembo tager sig af bremserne foran og bagpå.

ItalDesign GT-R50 kommer formentlig som en produktionsbil, men i meget begrænset antal. Der tales om en mængde på muligvis kun 50 eller færre, og med en startpris på (hold nu fast) 1.05 millioner dollars (900.000 Euro). En ordinær 2018 Nissan GT-R Nismo starter fra 175.490 dollars.

Prototypen havde sin debut til Goodwood Festival of Speed den 12 juli 2018.

Se billederne fra reklameoptagelsen i galleriet herunder: