Hvis din parkeringsapp ikke er korrekt, kan det koste en p-afgift

Foto: FDM

Der er efterhånden rigtig mange forskellige måder at parkere sin bil på, ved hjælp fra applikationer til sin telefon. Men FDM har lavet en større test som viser, at flere af dem kan være upræcise, og det kan i sidste ende koste en p-afgift, hvis man ikke er opmærksom.

Så selvom det er blevet nemmere at parkere, så skal man passe på med at stole på teknikken. Testen viser nemlig, at flere af de populære apps har det med at miste stedsansen. Testen er foretaget i København.

Det er ellers super smart, at telefonerne via GPS-funktionen, kan nøjagtiggøre din placering inden for få meter. Derved bliver det nemmere at markere, hvor bilen er placeret.

Af de seks forskellige parkerings applikationer der er blevet anvendt under testen, viser flere af dem at have svært ved at angive en korrekt position. Og det er til trods for, at flere af dem endda selv foreslår en placering.

Den ene app havde ved en testparkering, slet ikke strækningen markeret. En anden af de mange apps, virkede ikke. Det viste sig at være fordi, at parkeringspladsen var kommunal.

På en anden testparkering viste det sig, at kun én app var præcis nok. En anden app kunne ikke skelne mellem, om parkeringspladsen var privat eller offentlig.

”Det er problematisk, når en app ikke rammer, præcis hvor man har stillet bilen, eller endnu værre ikke har tegnet betalingsområdet korrekt på kortet. Så risikerer man at betale for at parkere på den forkerte plads, og dermed er der risiko for at få en p-afgift på den plads, hvor man rent faktisk har parkeret,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Det er dit eget ansvar

Til trods for at de fleste parkringsapps selv angiver hvor den mener at man befinder sig, så er det i sidste ende brugerens eget ansvar at sikre sig, at det nu også er korrekt. For du kan ikke komme efter parkeringsservice firmaet bagefter, hvis det viser sig du har fået en bøde, fordi at applikationen har angivet en forkert placering.

Kun to af de testede apps, advarer brugeren ved forkert GPS position.

”Problematikken med p-afgifter som følge af upræcise p-apps er desværre velkendt hos FDM. At mange faktisk har betalt for deres parkering, blot på et forkert sted, gør ikke en p-afgift mindre ærgerlig. Tværtimod. Juridisk set har man ikke betalt for sin parkering. Derfor er vores råd også, at man altid bør sikre sig, at bilens faktisk også holder der, hvor p-appen mener, bilen holder,” siger Dennis Lange.

Læs hele testen af de seks p-apps i Motor nr. 1