Danske Ronnie Bremer og Jan Magnussen, går sammen om at lave et nyt dansk racingteam, MB Racing

Foto: Christian Witte

MB Racing er på vej

I et nyt stort samarbejde mellem to danske racerkørere, Jan Magnussen og Ronnie Bremer, vil et nyt racingteam snart se dagens lys. Under navnet MB Racing vil de to kørere finde og udvikle danske talenter og folk, som har lyst til at prøve kræfter med motorsporten.

Og drømmene er store – teamet skal deltage i løb som blandt andet 24-timers løbet Le Mans, og allerede være på racerbanen i 2019.

Med mere end 50 års erfaring i branchen, har de to gutter slået sig sammen for at udvikle kommende talenter. Sammen med en gruppe af bilentusiaster fra den danske bilbranche, har de allerede indkøbt den første team-racerbil: En fabriksny Mercedes-AMG GT4!

Vil danne hold i e-sport

Når det nye racingteam, MB Racing, går i luften, bliver det med base i Albertslund. Herfra vil teamet blandt andet indsætte den lynhurtige racerbil i udvalgte ligaer, som den nationale Special Saloon-serie. Med tiden skal der også deltages i langdistanceløb og sideløbende udvikles på talenter indenfor den voksende e-sport.

Og netop i e-sporten, vil teamet samle et hold og skabe professionelle kørere af unge, dygtige talenter med potentiale til at køre på eliteniveau. Det kommer blandt andet til at ske gennem teamets egen simulator og banetests, mens der vil blive afviklet trackdays via eksterne samarbejdspartnere.

Rollerne fordeles

Ronnie Bremer vil være den, som får en aktiv og operationel rolle i den daglige drift af MB Racing.

Jan Magnussen fortsætter på sin fuldtidskontrakt med General Motors samt Corvette Racing med fokus vil være på det amerikanske IMSA-mesterskab og 24-timers Le Mans, mens hans opgaver vil bestå i coach og rådgivning på det strategiske plan.

– Vi har i flere år haft idéen om at starte et fælles projekt, hvor vi sammen kan udnytte de kompetencer, vi har skabt os efter så mange år i branchen. Både Ronnie og jeg har gennem vores karrierer altid prioriteret at være synlige på de danske racerbaner, og det får vi også mulighed for med MB Racing. Men vores perspektiv er internationalt. Vi vil udenfor landets grænser, og på lang sigt vil teamet deltage i store løb som 24-timers Le Mans, lyder det fra Jan Magnussen.

– Det er et ambitiøst projekt, men dels kommer der flere og flere unge talenter frem i lyset, og samtidig mærker vi en stigende interesse fra entusiaster, som gerne vil ud og prøve kræfter med motorsporten, men som mangler den fornødne erfaring og vejledning. Det er dét, som vi med MB Racing vil kunne tilbyde. Helt fra træning og coaching i simulator og på bane, til deltagelse i internationale løb i et stærkt, trygt og professionelt setup, siger Ronnie Bremer.

– MB Racing er et spændende projekt, som vi er glade og stolte over at være med til at udvikle, så sponsorater, erhvervsnetværk og øvrige kommercielle tiltag bliver et attraktivt og udbytterigt produkt og forum for erhvervslivet, udtaler ejer af Commercial Upside, Kent Ewert.

Fakta om racerkørerne

Om Jan Magnussen
Født 1973. Firedobbelt vinder af 24-timersløbet på Le Mans, vinder af 24-timersløbet på Daytona, vinder af 12-timersløbet på Sebring samt firedobbelt amerikansk sportsvognsmester. Siden 2007 fabrikskører på fuld tid hos Corvette Racing. Tidligere Formel 1-kører hos Stewart Ford og McLaren.

Om Ronnie Bremer
Født 1978. I sine unge år anset som en af verdens bedste kartingkørere og skabte i midten af nullerne en karriere i ChampCar – den amerikanske pendant til Formel 1 – hvor han blev Rookie Of The Year i 2004. Har deltaget i forskellige GT- og standardvognsserier og var blandt andet makker med Jan Magnussen i 24-timersløbet på Daytona i 2010. Podievinder i North American Endurance Championship og Nordic Champion DTC.

[nggallery id=1037]