Mens Mercedes-Benz indtager femtepladsen

En ny undersøgelse udført af YouGov viser, at Audi er det bedst omtalte bilmærke i Danmark. Mercedes-Benz indtager sidstepladsen på top fem, overgået af mærkerne Volkswagen, Volvo og Toyota.

YouGov kårer hvert år de bedste omtalte bilmærker til deres såkaldte ‘BrandIndex’, og for fjerde år i træk i 2018, blev Audi kåret som det bedst omtalte bilmærke i Danmark igen.

I løbet af 2018 er der også kommet masser af nye bilmodeller til mærket, som blandt andet tæller modeller som Audi A6, A7 og en helt ny Audi Q8, der ikke har set modelprogrammet førhen. Dertil er der kommet en række verdenspremierer, som byder på en sprit ny Audi A1, en Audi Q3 samt den nye elbil, Audi E-Tron.

Lars Kornelius fortæller: ”Især Audi e-tron har været meget omtalt i løbet af 2018 pga. innovativ teknologi som f.eks. virtuelle sidespejle for første gang i verden på en serieproduceret bil, opladning med op til 150 kW og et avanceret rekuperationssystem, der bidrager med op til 30% af rækkevidden på 410 km. Samtidig har det været muligt at forhåndsreservere Audi e-tron, og det har vi set en utrolig stor interesse for.

Ranglisten udføres blandt 30 mærker

Når YouGov måler i sin undersøgelse, foregår det blandt 30 bilmærker. Her ranglistes mærkerne efter en buzz score, hvor de adspurgte høres i om de har hørt noget positivt eller negativt om mærket indenfor de sidste to uger, gennem reklame, nyheder eller via mund-til-mund fra deres omgangskreds. Herefter trækkes det negative omtale fra den positive.

Hvis du vil læse mere om Brandindex’et, kan du finde undersøgelsen på dette link. 

Blandt mærkerne som er gået mest frem, indtager Citroën en førsteplads mens Nissan kommer efter. De er gået frem fra 2017 til 2018, med henholdsvis 2,6 point og 1,2 point, fra en score på 4,9 til 7,5 og 5,1 til 6,3.

Det er dog et velkendt fænomen, at danskerne elsker Audi. Pro-Street.dk’s statistik viser, at artikler der omhandler mærket Audi, f.eks ved præsentationer af nye bilmodeller, trækker væsentligt flere besøg, end f.eks franske eller asiatiske bilmærker.

[nggallery id=1008]