Volkswagen Passat har længe været en af de mest foretrukne valg, når der skulle købes firmabil, og snart står en ny og opdateret udgave klar. Den er blandt andet online hele tiden via det nye MIB3 infotainmentsystem, og det giver nye services og funktioner.

Den opdaterede Volkswagen Passat lander på det danske marked til september, og kommer med priser fra 324.996 kroner. Nye features byder blandt andet på ‘IQ.LIGHT LED-matrix’ forlygter, ‘Emergency Steering Assist’ og ‘Predictive adaptiv fartpilot’.

Delvist selvkørende op til 210 km/t

Siden at Volkswagen introducerede Passat tilbage i 1973, har den solgt 30 millioner eksemplarer på verdensplan. I Danmark har den konstant været en af de mest solgte biler i firmabilklassen, og med den nye opdatering skal bilen sikre sin plads i dette segment ud i fremtiden.

Kølergrillen på bilen er blevet dybere, og forkofangeren har fået et nyt design. Forlygterne i LED med LED-kørelys, har også fået et nyt design, og det hele er med til at give bilen et mere dynamisk og eksklusivt udtryk.

Hvis du vil ud og have de nye adaptive IQ.LIGHT LED-matrix forlygter, må du slippe 41.990 kroner. Forlygterne optimerer lyset under alle forhold, og giver derfor en forbedret kørekomfort og sikkerhed.

En del af det nye ‘Travel Assist’ betyder, at Volkswagen Passat er delvist selvkørende op til 210 km/t, fordi at den ‘Predictive’ fartpilot og et ‘Lane Assist’ system har fået forbedret kamera.

Nyt infotainment system (MIB3), kan via en ‘online connectivity unit’ (OCU) og et eSimkort, gøre at bilen er permanent online. Det betyder at du i din Passat nu kan modtage en række forbedrede navigations-relaterede services med real-time informationer, integration af opdaterbare applikationer, musikstreaming og personlige indstillinger af bilen, som bliver gemt i skyen.

Den nye trådløse ‘App-Connect’ gør, at du ikke længere skal finde kablet frem, hvis du vil betjene udvalgte apps fra din smartphone via infotainmentsystemets touchskærm. Trådløs ‘App-Connect’ tilbydes som en del af en teknikpakke, til 19.995 kroner. Den giver tilmed nøglefri betjening, Head-up display og DAB+ modtager.

Volkswagen Passat kan også bestilles med en ny generation af Digital Cockpit, som giver føreren endnu flere muligheder til at opsætte instrumenteringen via en View-knap på multifunktionsrattet. Det kommer i en pakke med ‘Discover Pro’ navigation.

Modelstrukturen opdateres

Når den opdaterede Volkswagen Passat kommer på markedet, betyder det samtidig at de udstyrsvarianter du kender i dag, udgår. De bliver erstattet af tre nye navne, så du fremover skal lære ordene ‘Passat’, ‘Business’ og ‘Elegance’ at kende.

I Danmark starter priserne fra 324.996 kroner for en 4-dørs Passat med 150 hestekræfter på en 1,5-liters TSI motor med 6-trins manuel gearkasse. Vil du have stationcar versionen (Variant), koster det 10.000 kroner ekstra.

Du skal op i det mellemste udstyrsniveau, ‘Business’, for at få MIB3 infotainmentsystemet med 8″ display og navigation. Her får du blandt andet også 17″ London letmetalfælge og adaptiv fartpilot. Prisen for en Volkswagen Passat med Business-udstyrsniveauet, starter fra 359.995 kroner. Her får du en 4-dørs 1,5-liters TSI motor med 6-trins manuel gearkasse. Vil du have 7-trins DSG-automatgearkasse må du slippe 379.995 kroner.

Hvis du går skridtet op til ‘Elegance’ udstyret, får du ting som 18″ Dartford letmetalfælge, el-indstillelige Sport comfort-sæder med læder og Alcantara. Prisen for Elegance-versionen starter fra 379.995 kroner, for en 1,5-liters TSI med 6-trins manuelt gear. Vil du hér have den 7-trins DSG-automatgearkasse, må du slippe 399.995 kroner.

På dieselsiden kommer Passat med en ny 150 hestekræfters stærk 2,0-liters TDI EVO-dieselmotor. Den er blevet optimeret af hensyn til de termiske forhold og den interne friktion, som reducerer forbruget og emissionen. For en Volkswagen Passat 2,0-TDI med 150 hestekræfter og 7-trins DSG-automatgear (som er en populær valgmulighed), må du slippe 434.995 kroner for ‘Business’, og 454.995 kroner for en ‘Elegance’.

Kan også bestilles med R-Line udseendet

Til dem der ønsker mere “sport” over deres Volkswagen Passat, kan bilen også bestilles med en DK Sportpakke til 19.995 kroner.

Pakken byder blandt andet på større letmetalfælge, sportsundervogn, progressivt styretøj, XDS-differentiale og tonede ruder bagtil.

På det ydre kan du også bestille den med R-Line eksteriørpakke til 27.495 kroner for Business-versionen og 23.995 kroner for Elegance-versionen. Hvis interiøret skal matche det ydre, så kan Passat fås med en R-Line kombipakke som giver dekorindlæg i aluminium, pedaler i rustfri stål, R-Line sportsrat og sæder med R-Line indtræk og logo.

Hvis du vil have R-Line kombipakken, så koster den 37.995 kroner til ‘Business’ og 41.995 kroner til ‘Elegance’, som kommer med læderbeklædte Sport comfort-sæder.

Se den komplette prisliste på Passat Variant her

Se den komplette prisliste på Passat sedan her