Mercedes-Benz er nu klar med priser på den første elbil, som bliver i SUV klassen med en rækkevidde på op til 417 kilometer, og en pris der er billigere end konkurrenterne.

Den nye Mercedes-Benz EQC koster fra 679.998 kroner, for en model der hedder 400 4MATIC, hvor Jaguar konkurrenten starter fra 714.000 kroner og Audi E-Tron på 800.000 kroner.

Modellen fra Mercedes-Benz har 408 hestekræfter, som er det samme vi finder i konkurrenterne. Bilen har plads til fire-fem personer, og batteriet bliver et 80 kWh, som er lidt mindre end Jaguarens batteri som yder 90 kWh, og Audien som rummer 95 kWh.

Kan allerede bestilles nu

Hvis du går og drømmer om den nye Mercedes-Benz EQC elbil, så kan den allerede bestilles nu. Men du må desværre nok forvente en længere leveringstid, da der kun kommer få biler til landet hen over sommeren i år.

Derudover kommer Mercedes-Benz EQC kun i én variant, som er 400 4MATIC.

0-100 km/t klares af den store SUV på 5,1 sekunder, mens topfarten sættes ind elektronisk ved 180 km/t. Momentet lyder på hele 760 Nm og så må den trække 1.800 kilo.

Og når nu du så er ude og køre langt i din Mercedes-elbil, så kan den lades op fra 10-80% på blot 40 minutter, via de hurtige ladestandere som findes i hele europa. Vil du lade den op derhjemme, sker det via en Mercedes-Benz Wallbox, der yder 7,4 kW modsat lynladerne der giver 110 kW.

Veludstyret elbil

Når Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC lander på markedet, bliver den forholdsvis godt udstyret.

Den har som standard f.eks 19-tommer alufælge, Multibeam LED forlygter, bakkamera, parkeringsassistent, Blind Spot Assist, lydisolerede ruder og lydanlægget Advanced Sound System.

Derudover har bilen et ny-udviklet navigationssystem, som tager højde for vejens forløb og derefter tilpasser hastigheden til gavn for komfort og ikke mindst rækkevidden på batteriet.

Se billeder af den kommende Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC i galleriet herunder: