Den ellers ret populære crossover fra Citroën, den funky C4 Cactus, bliver trods den succes taget ud af markedet efter blot en enkelt generation. Det bekræfter produktchefen overfor Top Gear i et interview.

Men i følge Xavier Peugeot, så er der en ny model på vej, som skal erstatte den lille crossover. Men den mister navnet ‘Cactus’ og bliver en helt anden type bil.

Om betegnelsen ‘Cactus’ kommer tilbage i fremtiden på markedet, er uvidst. Men det kan ske, at man hiver den tilbage igen i ny forklædning. Men den nye C4 model bliver noget helt andet, og skal repræsentere bilen i en helt anden indpakning, langt væk fra det ‘funky’ design.

Man træf fra Citroëns side allerede en markant beslutning omkring bilens design, da man ved faceliftet lancerede modellen uden de meget velkendte “bilka-bule-afhjælpere” hen af dørene, og lod bilen få et langt mere mainstream design. Det dræbte noget af det som Cactus ellers var kendt for, ved sit meget anderledes design.

I toppen af ledelsen har man dog været ude og fortælle, at den nye bil som er under udvikling, vil leve op til Citroëns image om at lave biler i et ekstraordinært design. De har givet et lille hint om det ved at fortælle, at bilen kommer til at skille sig markant ud fra konkurrenterne.

Hvornår kan vi forvente en ny C4?

Det kan chefen hos Citroën ikke fortælle på nuværende tidspunkt, men faceliftet på den nuværende Cactus er trods alt snart to år gammelt, så der kan ikke være mange år igen for en ny bil. Vi vil formentlig se noget nyt omkring næste år, eller allersenest i 2021.

Når bilen lander på markedet, skal den være klar til kamp. Biler som Ford Focus, den kommende Volkswagen Golf, Renault Megane som forventes snart at blive faceliftet, ny Seat Leon og Skoda Octavia, er klar til at tage kampen op.