Foto: Nordjyllands Politi

En lastbil ved Herning blev stoppet af Politiets Tungvognscenter Nord onsdag den 12. juni 2019, og her kunne det konstateres at der var en række lovovertrædelser, som nu giver vognmand og chauffør bøder for over 100.000 kroner. Chaufføren står tilmed til en betinget fængselsdom.

Det var en udenlandsk indregistreret lastbil, som ved Herning blev stoppet af Politiet. Den blev standset som en ud af cirka 100 køretøjer, og i dette tilfælde var der gevinst.

Lastbilchaufføren havde i seks tilfælde anvendt sin kærestes førerkort i lastbilens takograf, og derved overtrådt reglerne omkring køre-hviletid.

Anklagemyndigheden nedlægger nu påstand om betinget fængsel i 40 dage og advarsel jf. Udlængeligeloven. Chaufføren kan formentlig også se frem til en større bøde.

Vognmand risikere bøde i 100.000-kroners klassen

Ud over chaufføren, står vognmanden til en bøde på omkring 100.000 kroner for sit ansvar i sagen. Derudover var der konstateret en række fejl og mangler i fragtbrevene, og for denne forseelse kommer der en ekstra ‘regning’ på 20.000 kroner.

Lastbilen blev straks efter låst fast med hjullås ved Herning, indtil bødedepositum mv. er betalt hos Politiet.

Retsmøde i sagen afholdes den 10. september 2019.